torsdag 9. oktober 2008

ØstkantblikkIdétørke på østkanten


Kommentar av Bjørn BrattenJ
eg skal si det som det er, jeg har ingen lang fartstid som østkantbeboer. Jeg bodde riktignok 13 år på Vålerenga for noen år siden, har så bodd ti år utenbys, inntil jeg nå er tilbake i byen og har begynt med denne bloggen. Og det som slår meg når jeg er tilbake er hvor lite folk flest ser ut til å bry seg med sitt eget lokalområde.

E
n ting er at man har fullt opp med sitt eget i en travel hverdag, men at det også er dårlig med tanker og forestillinger om ting man ønsker å gjøre, eller forandringer man har lyst til å få gjennomført i sitt eget nærområde. Den siste tiden har jeg gått rundt og snakket med folk om hva som skal gjøres med Munch-museet når det fraflyttes, og her er det ikke mye å melde.

D
e fleste synes det bare er dumt at museet skal flyttes til Bjørvika, og det er jo stort sett fordi det er ”dumt å flytte det vekk fra vårt område”. Det kan se ut som at når Munch-museet nå blir flyttet kan det vise seg at det faktisk har vært satt pris på. Skjønt vi møter ikke mange som har vært faste gjester på Munch-museet her på våre kanter. Det skal sies.

M
er pussig er de innspillene som kommer fra folkevalgte og andre i styre og stell som man skulle tro virkelig hadde noe å melde, konkrete ønsker å komme med. Byråd Merete Agerbak-Jensen innkaller beboere og lokalhistorikere til samtaler på sitt kontor for å få ideer til noe å bruke penger på her i vårt område. Og så ligger skulpturørkenen i Klosterenga der til nedfalls og ingen løfter en finger!.

O
g på Tøyen har lokalpolitikerne Håkon Haugli og Hans Christian Lillehagen, begge Arbeiderpartiet, og SV-eren Knut Even Lindsjørn store planer for oppgradering av dette området, men når vi leser de helt ok intervjuene med dem i Østkantavisa viser det seg at de ikke har en eneste konkret tanke om hva som må gjøres. - Vi må tenke stort, er omkvedet. Flott!

H
er på Østkantliv har vi i hvert fall våget oss på noen fabuleringer, som å ta i bruk Munch-museet som Kunsthall, et forslag fra kunstnerne som deltar i skulpturutstillingen hos Billedkunstnerforeningen i Hekkveien, vi har foreslått ungdomshus, eller senter for innvandrere, IKM på Grønland har vi foreslått hit, en annen tanke kan være å flytte biblioteket, som nå frister en litt kummerlig tilværelse i en avsides krok i Tøyen-senteret.

Skal vi våge oss på en spådom: Det første som kommer til å skje dersom noen skulle finne på å modernisere Tøyensenteret, som mange mener det er sterkt behov for, er at det blir glasstak over hele den sentrale møteplassen. Det er ren plankekjøring i byfornyingssammenheng. Men det kan kanskje bli fint..?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar