søndag 21. april 2013

Operaen: Herheim tilbake med Salome..SALOME: Stefan Herheims nyeste oppsetning, i samarbeid med Salzburg-operaen, Salome, kommer til operaen i Bjørvika 25. mai. Her et bilde fra oppsetningen i Salzburg i 2011..

Nå kommer Salome — Herheims nye Bjørvika-suksess..?

Ammeruds store operasønn, Stefan Herheim , som også er en av verdens fremste opera-regissører, er tilbake på Bjørvika-operaen om en drøy måned med opera-klassikeren Salome av Richard Strauss i en coproduksjon mellom Salzburg-festivalen og  operaen i den innerste Oslofjord-vika.

Etter sin suverene suksess med La Boheme i Bjørvika fjor, og tidligere suksesser som Lulu, Julius Cæsar og Tannhäuser, stilles det store forventninger til Salome-oppsetningen. 

KRITISK: Stefan Herheim er kritisk til Bjørvika-operaen. 25.mai kommer hans neste oppsetning, Salome.. (Foto: Kristin Svorte)

Med nok en knall-suksess vil nok Herheims krasse kritikk av Bjørvika-operaen i forbindelse med Lulu-oppsetningen for to år siden, bli tilgitt. Hans kritikk går både på arbeidsforhold for opera-staben, og på at han mener det settes opp altfor få operaforestillinger i den nye operaen, på linje med de synspunktene kritikeren Henning Høholt luftet i sin kronikk i Aftenposten forleden..
Salome-oppsetningen, som ble vist i Salzburg i 2011, ble både geni-erklært og omdiskutert den gang. Den amerikanske supersopranen Elizabeth Blancke-Biggs, debuterer i Salome-rollen, som anses for å være en av operalitteraturens mest krevende sopranroller. Spilles i Bjørvika fra 25.mai, med siste spilledag 23.juni.
_bb/

1 kommentar:

  1. Ja, kanskje jeg skulle se og høre Salome. Ukjent for meg, men aldri for sent.

    Egil

    SvarSlett