søndag 24. februar 2013

Oslo Nye Teater: Oliver!


VARM OG VELSMURT: En overraskende velsmurt og varm forestilling som vil fenge hele familien, skriver Dagsavisen om Oliver! på Oslo Nye Teater.. (Foto: L-P Lorentz)

Feelgood fra fattigstrøket!,
skriver Dagbladet..

(Oppdatert lørdag 2.mars: I sceneversjonen er de morsomme øyeblikkene flest, skriver Dagbladets Lillian Bikset om Oliver på Oslo Nye Teater. Musikalen vektlegger håp. Den er en skøyeraktig fattigdomsskildring der skøyerstrekene er minst like viktige som skildringen. I Oslo-utgaven er humoren ofte grovkornet, men så slapstickaktig at den likefullt er familievennlig, skriver Dagbladet.
Oppdatert søndag 3.mars: Ti levende musikere i orkestergraven er en lise for ørene... Ensemblet satser hundre prosent, korpartiene er glimrende, og det lille som kunne mangle av presisjon er nok snart på plass, skriver Aftenpostens Mona Levin. Som Oliver gjorde premierens Magnus Bjerke Hofgaard et sympatisk og sjarmerende inntrykk, og alle disse fattighusets sultne guttunger drar oss i hjertetrådene. Om vi umiddelbart tenker på alle sultne barn i verden, er en annen sak. Til det er Oliver! for mye av en show-musikal, skriver Aftenpostens anmelder.
Oppdatert mandag 4.mars: Londons brutale fattigkvarter fra Charles Dickens tid har inntatt Oslo Nye i form av en musikal som aldri levner tvil om at det gode skal seire over ondskap og dumskap, skriver Dagsavisens Mode Steinkjer. Alt i alt er Oliver! blitt en ambisiøs forestilling som viser hvilket potensiale som ligger i dette lille byteatret, og til å være lisensiert West-End-musikal er Oliver! blitt en overraskende velsmurt og varm oppsetning som vil fenge hele familien, skriver Dagsavisen.)


13 barn, 15 voksne og et orkester vil levendegjøre Charles Dickens tidløse karakterer i historien om fattiggutten Oliver og hans vei gjennom et ubarmhjertig, rått og skremmende 1800-talls London, med pemiere på Oslo Nye Teater fredag..
Oliver treffer Luringen som inviterer ham inn i varmen og lar ham bli kjent med forbryterkongen Fagin og hans gjeng med kriminelle unggutter. Han lærer seg reglene som gjelder i det harde livet på gata, men gir aldri slipp på drømmen om å finne igjen sin familie.
Historien om Oliver lar oss bli kjent med de svakeste i samfunnet, de som befinner seg nederst på den sosiale rangstigen. Men selv om det er tilfeldigheter som har ført til deres liv i fattigdom, står de opp mot umoral og kjemper for gode verdier.
Oliver er basert på Charles Dickens klassiker Oliver Twist, og byr på uforglemmelige musikalske numre. Musikalen hadde urpremiere i West End i 1960, og er senere blitt spilt på scener verden over og har vunnet en rekke priser. I 1968 ble musikalen filmet og vant blant annet hele sju Oscar-statuetter.
Forbryterkongen Fagin spilles av Geir Kvarme, og rollen som fattiggutten Oliver deles av Magnus Bjerke Hofgaard og Niels Halstensen Skåber. Olivers kamerat Luringen spilles av Kristian Verpe Indrebø og Sigurd Spørck Thoresen.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar