torsdag 29. november 2012

Tøyen Torg: 400 kvm. kultur-scene åpnes i april

BEKREFTET: Gårdeiernes prosjekt-leder for opprustningen på Tøyen Torg, Anne-Lise Øien fra DTZ Corporate Finance, bekreftet kulturscene-planene på beboermøtet på Tøyen skole torsdag.. (Alle fotos: Bjørn Bratten)

Last Train, Revolver og Bonanza til Tøyen Torg..


HISTORISK: Azhar Iqbal tar imot til Yasmeen, det første serveringsstedet som åpner i den nye opprustningsaksjonen på Tøyen Torg..

En kaffebar, kalt Yasmeen, er allerede åpnet. I desember åpner Søstrene Nordby i de gamle Baker Nordby-lokalene på torget, men med et helt nytt konsept. Det er bare starten..


Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Et 400 kvadratmeter stort konsertlokale, en såkalt kulturscene, blir etablert i kjelleren under Nav-kontorene på Tøyen Torg, med inngang rett over passasjen for Coop, i det som hittil har vært Tøyenkontoret, i løpet av vinteren. 
Østkantliv får opplyst at lokalene, som tilhører Entra Eiendom, skal drives av en gruppe som består av folk bak utestedene Last Train, Revolver og Bonanza som nå driver i Youngstorget-området.  Konsertscenen vil trolig åpne i april. 
Vei i vellinga på Tøyen, skrev vi i vår første Tøyen-rapport på Østkantliv-bloggen for drøyt fire år siden. Men den gang med et stort spørsmålstegn. 
Torsdag møtte prosjektlederen i gårdeiernes opprust-ningsprogram for Tøyen Torg, Anne-Lise Øien fra DTZ Corporate Finance, på beboermøte på Tøyen skole.

NYTT: Søstrene Nordby åpner med marokkanske retter en av de første dagene..

Hun bekreftet planene om konsertscene, men ønsket ikke å bekrefte hvem som står bak, siden det er Entra og ikke DTZ som eier lokalene.

Anne-Lise Øien skisserte situasjonen foran bystyremøtet 12.desember, der gårdeiernes søknad om 17 millioner kroner til denne planlagte opprustningen, skal behandles.
Uansett om det kommer penger fra kommunen er opprustningen allerede i gang. Som alle har sett pusses de gamle banklokalene opp for å brukes til restaurant, Søstrene Nordby åpner nå en av de nærmeste dagene i det samme bygget, en kaffebar er allerede åpnet. 
Men Anne-Lise Øien understreket at man er helt avhengig av Oslo Kommune for å få til prosjektet. 
— Dette er et samarbeidsprosjekt, det er viktig for at Torget skal fungere, sa Anne-Lise Øien.
UTEKINO: Prosjektgruppa har søkt kommunen om penger til en svær utekinoskjerm med lydanlegg og det hele. Og hvis det kommer penger fra kommunen kan det bli både utekino og rødt marktegl-dekke på torg-golvet.. (Ill.: DTZ)
Det berømte teppet på torg-golvet er trolig avhengig av kommunens deltakelse, men ifølge Øien ser det ut til at man eventuelt lander på alternativet med såkalt marktegl, slik du kan se det utenfor kinoen på Aker Brygge.
Anne-Lise Øien fortalte at prosjektgruppa har søkt kommunen om støtte til en svær utekino-skjerm med lydanlegg og det hele.
— Vi har veldig lyst til å få til en slik utekino, om det skal bli visning bare en gang i året, eller ukentlig, sier prosjektleder Øien, som presiserer at man ønsker å skape en yrende kultur- og møteplass på Tøyen Torg.
Om arbeidet med restaurantlokalene i de gamle banklokalene sa Øien at de vet nokså nøyaktig hva de ønsker å få til her, men hun ønsket ikke å gi noen hint om hvilke restauranter hun har i kikkerten. 


SNART: Fortsatt kaotisk i de gamle banklokalene, men utpå vinteren åpner Tøyens største nye restaurant i disse lokalene..
Restauranten åpner utpå vinteren, og det skal være baldakin langs hele ytter-veggen, med siksak-plater i gull på undersiden av baldakinen og godt med lys, slik at man kan sitte under tak utendørs her selv midtvinters. Også en sushi-bar åpner i dette området.
Ellers er det selvfølgelig en del av opprustningen på torget som avhenger av kommunens støtte. Men utfra prosjektlederens optimistiske kroppsspråk kan man slutte seg til at håpet om kommunal støtte til Tøyen-prosjektet absolutt er til stede. Venstre-byråd Ola Elvestuens utspill her på Østkantliv tidligere i høst kan nok også ha bidratt til dette. 
_bb/

Les mer om Tøyen:
Sommer i byen
Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet
Det nye veksthuset 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar