tirsdag 17. juli 2012

Hiphop-skolen: Joachim og Ibrahim — snart utlært..

TAKT OG RYTME:  Åtte-åringene Joachim og Ibrahim viste fine takter og var allerede framme ved Fremføringsøvelser, nest siste trinn på kursplanen, da Hiphop-skolen fortsatte på Tøyenkontoret i går kveld.. (Alle foto: Bjørn Bratten)


Ikke bare å jabbe avsted.. 


Hiphop-historie. Takt og rytme-forståelse. Tekstskriving. Fremføringsøvelser. Fremføring av eget produkt. Var det noen som trodde at hiphop og ræpp ikke var kompliserte greier som krevde konsentrasjon og perfeksjon? At det var bare å jabbe avsted uten rim og rytme, — og et sublimt innhold? Og at fremførelsen bare gikk ut på å veive så mye som mulig med armene — og sprike med fingrene i hytt og vær?
Åtte-åringene Joachim og Ibrahim gikk foran som gode eksempler og var allerede kommet fram til den nest siste avsluttende øvelsen, Fremføringsøvelser, da TøyenHageKlubbs Hiphop-skole, rap&lyrikk-verkstedet med Emire Lillebror og Cezinando/Iron Chef,  fortsatte på andre dagen på Tøyenkontoret tirsdag.


HIPHOP'ERNE: En glad hiphop-gjeng måtte gjøre en pause i tekst- og rytmestudiene for et kjapt møte med fotografen. Lørdag får vi høre hva de har kokt i hop..
De øvrige deltakerne, rundt et dusin hiphop-entusiaster på forskjellige alderstrinn, var fortsatt i gang med tekst- og rytmeøvelser da vi var innom i sjutida, men lørdag klokka 15.00 skal alt være klart for eksamen. Da er vi framme ved Framføring av eget produkt for samtlige ferdig utlærte hiphop-artister. Sannhetens time vil altså komme..


HJELPER TIL: Morradi-prosjektet, som nå har fått lokaler i Hagegata, var møtt fram på hiphop-skolen i dag for å hjelpe til. Her Ali Riza og Trude Arntzen fra Morradi..


Fremmøtte i dag var også Trude Arntzen og Ali Riza fra Morradi, frivillighetsprojektet som har spesialisert seg på å hjelpe ungdom som sliter med systemet. På Tøyenkontoret i dag var de med for å hjelpe til med hiphop-workshopen til TøyenHageKlubb.
Morradi-prosjektet har hvert år en stor konsert med 8-10.000 fremmøtte på Akershus festning, og de har nettopp flyttet inn i nye lokaler i Hagegata 36, altså rett rundt hjørnet for Tøyen Torg, så de er i høyeste grad medborgere i Tøyen-samfunnet..

1 kommentar: