lørdag 29. august 2009

Musikk: Magik MarkersFete og heftige punklåter

Musikk:
Magik Markers
Balf Quarry


Dersom du hører på denne plata bare en gang, så vil du høre Sonic Youth-influenser over det hele. Men Magik Markers er Elisa Ambrogio og Pete Nolan, og de klarer fint å stå på egne ben.
Balf Quarry er den andre skikkelige plata fra Magik Markers, den forrige BOSS ble sluppet på Ecstatic Peace i 2007. Fra å gi ut en stor mengde cd'r og kassetter med til dels ustrukturert støy, ble den delvis Lee Ranaldo-produserte BOSS starten på en modning for dette bandet.
Produksjonen ble mer helhetlig og de enkelte elementene i deres musikk ble satt i en større sammenheng, hvor deres teft for gode låter fikk større oppmerksomhet. Med Balf Quarry viser Magik Markers at de hele tiden blir bedre til nettopp det.

Den helhetlige oppbyggingen av plata er dels lik forgjengeren, men produksjonen er bedre. Vokalen til Elisa Ambrogio er tydligere og viktigere i lydbildet. Ambrogio er i mine øyne en av de beste kvinnelige vokalene i alternativ-universet i dag.
Her er fete og heftige punklåter, som Jerks og The Lighter Side Of…Hippies til flytende pianolåter som avslutningen Shells.
Låta Risperdale kan minne om hit'en fra forrige plate, Taste. Selvfølgelig har flere av låtene noe støy her og der.

Magik Markers er et band som tar stadig mer kontroll, men aldri kommer til ikke å forsøke å miste den av og til. Utviklingen på Balf Quarry lover godt for fremtiden. Som en kuriositet kan du jo sjekke hvor cover-fotoet har sin opprinnelse.
..Vegard J

Les mer i lenkekjeden til høyre under FILM/TEATER/MUSIKK og http://prescriptionperfect.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar