torsdag 16. april 2009

Bjørvika: Kommunen vil utsette Munch-prosessen

Vil ha omkamp
om Munch-blokka


Oslos byrådsleder Erling Lae vil utsette prosessen med å velge de nye prestisjebyggene i Bjørvika, skriver Dagens Næringsliv i dag. Vi trenger mer tid for å sikre en forsvarlig politisk behandling, sier Erling Lae.
- Dette skyldes blant annet at juryeringen av konkurransen ble noe forsinket. Om bystyret klubber dette før St. Hans eller etter sommeren, tror jeg ikke spiller noen rolle, sier Lae.For lang tid

Styreleder i Hav Eiendom, Bernt Stilluf Karlsen, sa til Østkantliv forleden at saksbehandlingen av de nye prestisjebyggene i Bjørvika tar for lang tid.
Det var i utgangspunktet meningen at de nye prestisjebyggene i Bjørvika skulle behandles av bystyret 27.mai. Selv det mente Stilluf Karlsen var altfor lang saksbehandlingstid for de folkevalgte.

Om igjen

Samtidig som byrådslederen går inn for en tre måneders utsettelse er det blitt klart at deler av utvelgelsesprosessen må kjøres om igjen.
Eva Hagen, administrerende direktør i Hav Eiendom, vil i neste uke starte forhandlinger med alle de sju (tre for Munch, fire for Deichmanske) rangerte arkitektkontorene. Arkitektene kommer til Oslo, presenterer sine prosjekter, diskuterer timepriser og kontraktsforslag.
- Dette er sløsing av energi og skaper falske forventninger hos de andre arkitektene, sier arkitekt Juan Herreros i Herreros Arquitectos i Madrid som i mars vant arkitektkonkurransen for Munch-museet med sitt prosjekt "Lambda".

Lov om offentlige anskaffelser

- Herreros er jo vinneren, og jeg forstår godt at han mener det er unødvendig med forhandlinger med de andre arkitektene, sier Eva Hagen.
- Men konkurransen kjøres etter lov om offentlige anskaffelser, derfor vil det føres reelle forhandlinger, sier Hagen.
Konkurranseprogrammet sier at det skal legges betydelig vekt på juryens valg i arkitektkonkurransen, men at det ikke nødvendigvis er det viktigste.
- Bystyret står fritt til å ta det endelige valget, så resultatet er ennå ikke gitt, sier Eva Hagen til Dagens Næringsliv.

For høyt

Nestleder i Byutviklingskomiteen og bystyremedlem Tone Tellevik Dahl (Ap) sier til avisa at hun har sine betenkeligheter med vinnerforslaget, "Lambda".
- Det er et fint grep med park utenfor. Men jeg er skeptisk til høyden og at bygget skygger for Ekebergåsen, sier Tone Tellevik Dahl.
..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar