lørdag 23. mars 2013

Munch-farsen: Stadig intet nytt..


ROTERER FORTSATT: Edvard Munch fortsetter den årelange rotasjonsbevegelsen i sin grav etter den mye etterlengtede, men lite produktive høringen i forrige uke.. (Foto: Wilse 1921)

Stadig intet nytt fra østfronten.. 

Dødsens stille på andre uka om oppvaskmøtet i bystyrets kulturkomite om Munch-farsen i forrige uke..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Torsdag i forrige uke skrev vi herØstkantliv-bloggen, med Aftenposten(papiravisa) som kilde, at høringen i kulturkomiteen i Oslo Bystyre dagen før hadde vist at det var en massiv mistillit blant de ansatte til ledelsen ved Munch-museet. Midt under rabalderet før høringen i forrige uke valgte de ansatte informasjonssjefen ved museet, Sture Portvik, til ny talsperson, etter at det hadde vist seg at det også eksisterte en dyp plittelse blant de ansatte ved museet — og en mistillit til ledelsen for de fagorganiserte ved museet.
Etter dette oppvaskmøtet i forrige uke har det vært dødsens stille om denne stillingskrigen i det offentlige rom. Vi som forsøker å følge trefningene fra dag til dag hadde forhåpninger om at høringen i forrige uke skulle gi litt luft i luka, men det ble litt som hjorten og skinnfella — og siden høringen har vi ikke hørt et pip fra opposisjonen, som ved arbeiderparti-representanten Andreas Hasle hadde innkalt til dette møtet. Som altså kan vise seg å ha vært helt uten effekt. Som et slag i en dyne?
Så kommer Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell i dag, lørdag (bare i papiravisa), og mener i en kommentarartikkel at det ser ut til at direktør Stein O. Henrichsen har vunnet maktkampen, og at den nedbemanningsprosessen som ble så handlekraftig stanset av kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) i forrige uke, er lagt til side:
— Nedbemanningsplanen blir satt i gang igjen. Var det noen høyere opp i det politiske systemet som overprøvde beslutningen? Henrichsen får gå videre med personalkuttene sine. Men hvem var egentlig skurken, spør kulturredaktøren, som altså er full av spørsmål, og med svært få svar.
Når både politikere og ledelse har svin på skogen, går Henrichsen klar, skriver Ramnefjell. Nå skal han ikke redusere med 16, men med 15 årsverk. Har han vunnet? spør kulturredaktøren, som kan slå fast: De ansatte har i hvert fall tapt..
Imens fortsetter Edvard Munch den årelange rotasjonsbevegelse i sin grav. Husk det er Munch-år i år, skriver kulturredaktør Ramnefjell..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar