onsdag 30. januar 2013

Torshovteatret: Klart for Holocaustmusikalen


FINALE: Holocaustmusikalen er finalen i prosjektet Stafylokokktrilogien. Nå setter Christopher Nielsen søkelyset på, som han sier, alt som er råttent i kongeriket Norge.. Premiere fredag.. (Video: Vimeo.com)


Ta med råtne egg og tomater..

Seks skuespillere er på andre audition til Holocaustmusikalen. Men det er noe mystisk med denne audition. Plutselig går brannalarmen og det viser seg at dørene er stengt. Teateret henvender seg til de engstelige innesperrete skuespillerne og ber dem vente. Etter en stund er tålmodigheten slutt og de begynner å opponere mot det de skal være med på – en musikal i Holocaust- miljø med sangnummer som ”Auschwitz, Auschwitz” til melodi av Pølsemakersangen. De blir sure og grinete og begynner å gå hverandre på nervene. Det er da de nyttiggjør seg det velutstyrte lageret av alkohol i venteværelset.

DEBATT: Marte Engebrigtsen, Eivin Nilsen Salte, Christian Greger Strøm, Kari Onstad, Bernhard Ramstad og Jan Sælid spiller i Christopher Nielsen Holocaustmusikalen.. (Foto: Per Maning)

Holocaustmusikalen er et debattstykke, understrekes det i forhåndsomtalen foran urpremieren på Torshovteatret fredag. Seks skuespillere må forholde seg til seg til noen etiske problemstillinger i forhold til hva de kan være med på. Teksten setter dem på nådeløse prøvelser for å få dette på det rene. I så måte er virkemidlene av den slagkraftige sorten og er ute etter å konfrontere både aktører og tilskuere. Publikum oppfordres til å ta med råtne egg og tomater.
Holocaustmusikalen er kanskje Christopher Nielsens mest ambisiøse prosjekt hittil. I likhet med tidligere prosjekter, har hans særegne humor en fremtredende plass. Når Nielsens skrudde realisme, satire og overdrivelser møter politiske og etiske diskusjoner, ender det i en samfunnskritisk komedie som mener alvor. 
Dramatiker Christopher Nielsen og regissør Anders T. Andersen er tilbake på Torshovteatret. Det var her samarbeidet startet i 2008. Nielsen debuterte som dramatiker med Verdiløse menn som ble en av de største suksessene i Nationaltheatrets historie. I 2010 kom Hustyrannen, det første av tre skuespill i Stafylokokktrilogien. Entropi (2012) var andre del. Holocaustmusikalen er finalen i prosjektet der Nielsen etter eget utsagn setter søkelyset på alt som er råttent i kongeriket Norge. 
Skuespillere: Jan Sælid, Marte Engebrigtsen, Håkon Ramstad, Kari Onstad, Eivin Nilsen Salthe, Christian Greger Strøm.
_bb

2 kommentarer:

 1. This will thoroughly exhaust the muscular
  tissues and assist you fit into your favorite dress or
  pants.

  Take a look at my blog post :: Http://Www.Getfitnstrong.Com/Bowflex-Dumbbells/4-Reasons-Bowflex-Weights-Get-Here

  SvarSlett
 2. It really is good to login and see exactly how much you've built though you had been away.

  Feel free to surf to my homepage ... weights dumbells

  SvarSlett