mandag 1. oktober 2012

Budsjett-forslaget skreddersydd for Tøyen-opprustning

MULIG: En opprustning av Tøyen Torg i samsvar med DTZs konkrete planer er absolutt en mulighet, sier byråd til Østkantliv. (Ill.: DTZ)

Absolutt en mulighet, sier byråd om Tøyen-opprustning

(Oppdatert fredag 8.februar 2013: Venstre-nestleder Ola Elvestuen, nestleder i byutviklingskomiteen Espen Ophaug og Randi Olsen, leder av Gamle Oslo Venstre, står samlet bak en rekke forslag som skal gi Tøyen et løft, skriver Aftenposten i dag. Blant forslagene som skal drøftes på Oslo Venstes årsmøte i helga er en ny indre-øst-satsing på Tøyen, bygging av Veksthuset, salg av kommunale boliger for å spre den kommunale boligmassen og legge til rette for studenter, opprettele av vitensenter i Munch-museets bygg, etablering av et innovasjonssenter med vekt på bio- og geofag på Tøyen skole.
(Bystyret vedtok før jul i fjor budsjettet som innebærer bruk av 15 millioner kroner til torg og møteplasser, men fortsatt, langt ute i februar, er det ikke kommet noe signal fra byrådet om hvor disse pengene skal brukes (red.anm.) )

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv
Forslaget til Oslo-budsjett som ble offentliggjort i forrige uke er som skreddersydd for en opprustning av Tøyen Torg. Byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V) bekrefter overfor Østkantlivs reporter at det er satt av 15 millioner kroner i budsjettforslaget til torg og møteplasser, nøyaktig den samme summen som gårdeierne har søkt om. 
Elvestuen mener Tøyen Torg er ett av de prosjektene som vil være prioritert i denne sammenhengen. 
— Det er absolutt en mulighet for at disse pengene kan brukes til opprustningen på Tøyen. Vi mener Tøyen er viktig og her fins det en konkret plan som er kommet langt og som det er bare å sette i gang om pengene skulle komme, sier Elvestuen. 

ABSOLUTT MULIG: Absolutt en mulighet, sier byråd Ola Elvestuen om en Tøyen-opprustning..

Tøyen-opprustningen er blitt nevnt i forbindelse med den hestehandelen som har vært skissert omring en eventuell Lambda-utbygging i Bjørvika. Har du en kommentar til det?
— Vi i byrådet ønsker å få bygget Lambda i Bjørvika, men Tøyen Torg er et prosjekt som står på egne bein. Tøyen har en veldig sentral beliggenhet som knytter sammen store byområder og områder som Botanisk Hage og Tøyenparken og en opprustning av Tøyen-området er viktig og vil kunne gjøre dette til et svært attraktivt område, sier Ola Elvestuen.
15 millioner kroner er altså den samme summen som de profesjonelle byutviklerne i DTZ har søkt om til opprustningen av torget på Tøyen på vegne av gårdeierne, som vil gå sammen om ytterligere 15 millioner om pengene fra kommunen skulle komme. 
Ola Elvestuen understreker at dét vet vi ikke før bystyret har behandlet saken den 8. desember.
_bb/

Les mer om Tøyen her:


Østkantens svar på Den Røde Plass
Klart for fem ukers fest
Det går så sagflisen spruter
Klart for hagefest
Ibrahim (8), Tøyen-lyriker
Joachim og Ibrahim er snart utlært?
Mads er VJ — ikke DJ
Her er sommerferiefest-programmet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar