onsdag 26. september 2012

Internasjonalt på Dansens Hus i kveld..


INTERNASJONAL: Urpremiere med eget kompani på Dansens Hus i kveld, NorrlandsOperaen, Monte Carlo-balletten, Hong Kong, Cullbergballetten, — Ina Christel Johannessen er i ferd med å befeste sin stilling som en av Norges viktigste kunstnere.. (Foto: Erik Berg)

Merk deg navnet: Ina Christel Johannessen..

Koreografen Ina Christel Johannessen kjører tre parallell-løp for tiden: Hun har urpremiere på Dansens Hus med eget kompani i kveld med forestillingen Leave.Two.House, hun lager en gigantforestilling for NorrlandsOperaen i Sverige med 50-manns orkester. Sist, men absolutt ikke minst, har hun fått det ærefulle oppdraget å koreografere for den sagnomsuste Monte Carlo-balletten, sammen med bl.a. den unge, svenske stjernekoreografen Alexander Ekmann.
Og ikke nok med det, heter det i forhåndsomtalen fra Dansens Hus: Til våren skal hun koreografere et helaftens verk for City Contemporary Dance Company  i Hong Kong basert på Ibsens Vildanden. Det blåser med andre ord en sterk medvind for Ina Christel Johannessen, og hun befester med dette sin stilling som en av Norges viktigste kunstnere internasjonalt. 
Når vi i tillegg kan føye til Cullbergballetten, Stockholmsoperaen, Scottish Dance Theatre, Oldenburg Tanztheater og hjemlige Den Norske Opera og Ballett og Carte Blanche som noen av tidligere oppdragsgivere, kan det konstateres at medvinden allerede har blåst friskt lenge, og altså tiltar i styrke. 
Midt i alle oppdrag driver hun også sitt eget kompani Zero Visibility Corp., som lenge har markert seg som et av de mest raffinerte og uttrykksfulle norske kompanier. Også med eget kompani har Johannessen hatt en betydelig internasjonal suksess. Og nå er hun altså klar for premiere på sin nyeste produksjon Leave.Two.House på Dansens Hus. 
Forestillingen er en duett med danserne Line Tørmoen og Pia Elton Hammer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar