fredag 8. juni 2012

Filmklipp: Moonrise Kingdom..

EN FRYD: En sekser til mester-regissøren Wes Andersons nye film, mener Aftenpostens anmelder. Her er Kara Hayward og Jared Gilman på skogstur.. (Foto: Filmweb)

Inderlig, varm, ironisk..

Film: Moonrise Kingdom (Am.)
Regi: Wes Andersom
Med Jared Gilman, Kara Hayward, Bill Murray, Tilda Swinton, Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand

En triumf og en fryd, skriver Aftenpostens filmanmelder Erlend Loe og triller en sekser til mester-regissør Wes Andersons nye film, Moonrise Kingdom. En film med et helstøpt manus, ned til minste detalj, skriver Loe. Som mangeårig filmkonsulent ved Norsk Filminstitutt burde han vite hva han snakker om..
Alt Wes Anderson har laget så langt har vært særpreget, skarpt, rart og vidunderlig, fortsetter Loe.

PROBLEMER: Mens de unge finner lykken har de voksne sine problemer. Her ved Frances McDormand og Bruce Willis.. (Foto: Filmweb)
Men kun glimtvis har Wes Andersons filmer vært så helstøpte som Moonrise Kingdom, mener Loe. I sin sedvanlige blanding av inderlighet, sårhet, varm ironi og en ekstremt stilsikker visualitet, klarer han denne gang å bli mer enn morsom og vidunderlig, skriver Loe.
Historien foregår i 1965 på en fiktiv øy utenfor USAs nordøstkyst. To tolvåringer, Sam og Suzy, har begge familieproblemer hver på sin kant, de korresponderer (pr. brev!..) og bestemmer seg for å rømme sammen. 
Finere kjærlighetshistorie skal man lete lenge etter, ifølge Aftenpostens Loe.
Dagbladets anmelder, Inger Merete Hobbelstad, er ikke like nesegrus som Aftenpostens anmelder. Men hun spanderer en femmer på terningen sin, og mener Moonrise Kingdom er en lett og inntagende film, så morsom at melankolien aldri blir for mørk, men med skuespillere som bringer så mye alvor til komedierollene sine at de blir uttrykksfulle selv om de er ganske ukompliserte.

(Oppdatert 10.november 2012: I ettertid har også vi her på Østkantliv hatt anledning til å se  denne filmen, på nettet, og må tilstå at vi har begått den grove blunder å forveksle Wes Anderson med Paul Thomas Anderson, han som laget Magnolia, en vidunderlig film. Av en eller annen grunn har det falt seg slik at vi aldri har sett noen av Wes Andersons filmer, som for eksempel The Royal Tennenbaums, hans mest kjente film. Dessverre når Moonrise Kingdom bare opp til knehasene på Magnolia og andre av Paul Thomas Andersons filmer, som There will be Blood, som går på TV2 i kveld, 10.november.)
_bb/  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar