mandag 7. mai 2012

Paulus kirke: Palestinerne bygger ambassade

AMBASSADE: Lokale entreprenører har bidratt med materialer og arbeidshjelp til den nye ambassaden.. (Foto: NRK)

De rundt 25 palestinske såkalte papirløse flyktningene som tidligere i år ble fjernet fra plenen utenfor Paulus kirke er nå tilbake. Nå er de i ferd med å bygge det de kaller en midlertidig ambassade for palestinske flyktninger. I løpet av to dager har de bygget det nye huset utenfor kirken. 
Talsmann for de palestinske flyktningene, Mohamed Ganam, sier til NRK at byggingen er en fortsettelse av palestinernes fredelige aksjon som har som mål å sette fokus på flyktningers situasjon i Norge. Vi trenger en større bevegelse for å gjøre et mer effektivt arbeid rettet mot asylpolitikken, sier Ganam.  
Blant de palestinske flyktningenes støttespillere er Kari Helene Partapouli ved Antirasistisk senter. Lokale entreprenørfirmaer bistår med bygningsmateriale og brakker, en tannlege tilbyr gratis tjenester, Hausmania stiller med dusj og toaletter.
Formålet med denne ambassaden er at Oslos befolkning og andre skal få muligheten til å møte flyktninger personlig. Det er viktig å se asylsøkere som mennesker. Vi håper det skal bli et kulturelt og politisk møtested, sier Partapouli, som forteller at andre støttespillere er direktøren ved Henie Onstad-senteret, Kunsthall Oslo, Kvekernes samfunn, organisasjoner, kunstnere og forskere.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar