onsdag 30. mai 2012

7.000 hylende jenter i dramatisk konsert-forspill på operataket

HYSTERI: Politiet regner med at rundt 20.000 mennesker var i området rundt operaen i kveld for å se popstjernen Justin Bieber.. (Foto: Aftenposten)


Hysteriske tilstander foran 
"hemmelig" Bieber-konsert


25.000 ekstra mennesker i Bjørvika-området


Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Tusenvis av unge mennesker, de aller fleste unge jenter, var samlet på opera-taket i Bjørvika i går kveld i påvente av en varslet konsert med den kanadiske pop-stjernen Justin Bieber. 88 av dem måtte i følge Aftenposten til medisinsk behandling etter tumultene som oppsto da alle jentene trengtes sammen på den begrensete plassen på operataket.
Mange av ungdommene hadde ventet siden tidlig om morgenen på det som fra plateselskapets side var lansert som en såkalt hemmelig konsert. I perioder utover ettermiddagen og kvelden var det tilløp til hysteriske og tildels direkte farlige situasjoner på operataket. Først klokka 21.00 kunne konserten starte og publikum roe seg. Etter en snau times konsert var alt over.
KLEMT FAST: Politiet måtte gripe inn og redde en jente som var blitt klemt fast i sperringene.. (Foto: Erik Engen, NRK)
Politiet vurderte på ettermiddagen å stanse hele arrangementet, men ba seinere arrangørene å starte konserten, som opprinnelig var varslet til klokka 21.30, så raskt som mulig. I 20.30-tiden begynte en disc-jockey å varme opp ved å spille kjente Bieber-låter, og mengden sang med. Helsepersonell tok seg av jenter som besvimte eller bare var sterkt dehydrert. Til sammen 15 jenter besvimte tidligere på kvelden og mange måtte bæres vekk, men helsepersonell bidro med en stor mengde vannflasker til å bedre situasjonen.
Plateselskapet Universal skrev på sine nettsider: For din egen sikkerhet, ikke reis til operaen!, men Kåre Stølen i Politiet er kritisk til hvordan plateselskapet har forberedt seg til kveldens konsert.


– Konserten burde vært holdt et annet sted enn Operataket, som har klare plassbegrensninger. Å ha slike hemmelige konserter er ingen god ide når det vekker så stor interesse, så her kunne ting ha vært gjort annerledes i forkant, sa han på Dagsnytt 18 på NRK2 i kveld.
Klokka 16.30 gikk det i området Sjursøya, Oslo S, operaen og Havnelageret 10 ganger mer trafikk på mobilnettet enn en vanlig ettermiddag slik de har vært de siste 14 dagene.
Telenor Mobil opererer med at det var 25.000 mennesker ekstra i området på grunn av konserten.
– En så plutselig ansamling av så mange mennesker som skal oppdatere facebook, streame, tekste, foreldre som vil ringe inn til ungene sine gjør at alle basestasjonene går stapp fulle. Det er ikke mulig å avvikle mer trafikk, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Mobil.
Han forklarer at hvis Telenor hadde visst dette to måneder på forhånd kunne de vurdert å bygge ut trådløse nett som kunne avlastet trafikken på mobilnettet.
Hysteriet var så stort at en pressekonferanse som skulle holdes for norske journalister onsdag ettermiddag ble avlyst på grunn av sikkerheten. Fansen hadde fått nyss om hvor pressekonferansen skulle finne sted og møte opp i hopetall, melder VG.
Helt siden 18-åringen landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag har ryktene om en gratiskonsert florert, men plateselskapet Universal Music bekreftet ikke dette før i 16-tiden på sin Facebook-side, og skrev da at konserten starter kl. 21.20.
– Jeg vil anslå at det nå befinner seg mellom 6.000 og 7.000 personer på taket. Vi vurderte en periode å få alle vekk for deretter å bare slippe inn de som hadde billett, men ser at det er både urettferdig og vanskelig å administrere, sier sikkerhetsansvarlig Kato Stokkan i Pro-Sec til NTB. (Andre kilder: NRK og Aftenposten)
_bb/


EN FEMMER TIL NY LÅT


Dagbladet gir en femmer på terningen til låta Die in Your Arms som er sluppet i forkant av idolets nye album: Blåøyd tenåringssoul med tiltalende årgangspreg. Overtydelige ekkoer ikke bare av en purung Michael Jackson og Jackson 5, men også med en pen Smokey Robinson-ettersmak i låtskrivingen. En generell lettbenthet som får melodien til å blafre fint over knipserytmen...Noen søtladne vers og et innsmigrende refreng som smelter i sola som sjokoladelaget på en Lollipop-is. Så enkelt, så nådeløst effektivt, skriver avisas anmelder Sven Ove Bakke.. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar