lørdag 4. februar 2012

Dramatikkens Hus: Jeg svarte på en drøm

SKUE-SPILLER: Marte Wexelsen Goksøyr kjemper for seg selv og andre - og ethvert menneskes rett til livet og alt hva det byr på, i en forestilling basert på hennes egne refleksjoner og opplevelser. (Foto: Julie Høigilt)

Marte som Jeanne D'Arc..

Marte Wexelsen Goksøyr utfordret statsministeren. Denne uka står hun på scenen i Dramatikkens Hus..

Marte Wexelsen Goksøyr er mer enn en debattant i media. Marte har én drøm i livet; å jobbe som profesjonell skuespiller.
Dramatikkens hus har tatt drømmen hennes på alvor og sammen med Marte laget en forestilling som omhandler denne drømmen, fremgår det av forhåndsomtalen fra eksperiment-teatret i Tøyengata, i Det Åpne Teaters gamle lokaler.
Gjennom denne forestillingen, som blir vist onsdag og torsdag til uka, stiller vi spørsmål omkring blant annet sorteringssamfunnet, heter det i omtalen. Forestillingen er skapt på bakgrunn av manus som tidligere skuespiller Siv Svendsen og Marte W. Goksøyr selv har skrevet. Den er blitt til i løpet av en prøveperiode på 3-4 uker.
Sammen med resten av produksjonsapparatet har de skapt en sår, morsom, skarp og vakker forestilling til ettertanke, ifølge teatrets forhåndsomtale.
Marte  er kjent for mange fra media, og spesielt fra høsten 2010, da hun utfordret statsminister Jens Stoltenberg i vandrehallen på Stortinget med spørsmål omkring tidlig ultralyd og om retten til å leve for mennesker med Downs syndrom. 
I 2011 mottok hun Bjørnsonprisen, og i 2012 mottar hun Livsvern-prisen for sitt engasjement.
Rammefortellingen for forestillingen Jeg svarte på en drøm er historien om Jeanne d’Arc – en kvinneskikkelse skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr kjenner seg igjen i; en kvinne som kjempet for sitt kall og sin tro.
Jeg svarte på en drøm er egenproduksjonen til Dramatikkens hus  denne vinteren. Idé og manus: Siv SvendsenBearbeidelse: Marte Wexelsen Goksøyr, Johannes Dahl.
Med Marte Wexelsen Goksøyr, Siv Svendsen, Eindride Eidsvold
_bb/

Finn mer under KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar