torsdag 19. januar 2012

Østkanthelga: Bossa Nova og King Lear

Jobim på norsk heter gitaristen Espen Ankers (bildet t.v.) musikkteater-forestilling på Caféteatret i Hollendergata på Grønland i dag og i morgen. Det handler om Bossa Nova, den brasilianske musikkstilarten som ble så populær på seksti-tallet. Antonio Carlos Jobims sanger er oversatt til norsk og flettet sammen til en poetisk historie. Sanger som Girl from  Ipanema og Corcovado er med. Bossa Nova ble oppfunnet av Jobim og ikke minst sanger og gitarist Joao Gilberto, og udødeliggjort sammen med saksofonisten Stan Getz med platen Getz/Gilberto fra 1963.


Den internasjonalt anerkjente, britisk baserte kunstneren Claire Hind, har i samarbeid med de to ledende forfatterne og regissørene Gary Winters og Alexander Kelly skapt denne soloperformancen, kalt Ghost Track, med premiere på Dramatikkens hus, tidligere Det Åpne Teater, lørdag. Det handler om hennes utallige fedre, psyken og stemmebåndet, ifølge forhåndsomtalen. 
Gjennom en biografisk linse tar hun oss inn i et intertekstualisert nett av referanser som gjennom flere mikrofoner avdekker lydkomposisjoner gjennom en såkalt nano-pad. 
Disse gir akt én, scene én fra Shakespeares King Lear-forestilling en ny ramme. Det hele blir til en stand up om nervøsitet/angst med feiltrinn og turer til Freud-museet. Ghost Track handler om frykten for å miste, nerver og det å ha humor!
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar