tirsdag 1. november 2011

Østkanthelga: Andsnes med Beethoven i Bjørvika

Gjennom tre sesonger spiller Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester samtlige av Beethovens klaverkonserter. Startskuddet går i helgen, med konsert i Göteborg på lørdag og i Operaen i Bjørvika på søndag.

Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester har hatt stor suksess med sin Mozart-serie, med konserter og innspillinger av Mozarts klaverkonserter. Nå går de i gang med Beethovens fem klaverkonserter.  På lørdag spiller de nr. 1 og 3 i Göteborgs konserthusog på søndag  i Operaen i Oslo. På konsertprogrammet står også Mozarts ouverture til Idomeneo, samt Sjostakovitsj’ to stykker for stryke-oktett.

Helgens konserter er en del av Leif Ove Andsnes store prosjekt ”Beethoven – A Journey”, med en rekke konserter i Europa, Nord-Amerika og Japan, og innspilling for Sony Classical. Senere i november skal han blant annet spille Beethovens klaverkonsert nr.  1  med Pittsburgh Symphony Orchestra under ledelse av Manfred Honeck, og med Montreal Symphony Orchestra under ledelse av Roger Norrington.
-bb/ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar