søndag 15. mai 2011

Nasjonalballetten: Romeo og Julie

VOKSER: Christine Thomassen og Kaloyan Boyadjiev - et par som står til hverandre og som vi knytter oss til, skriver anmelderen. (Foto: Erik Berg)

Nesegrus Romeo og Julie-anmeldelse

Nasjonalballettens ensemble og solister bare vokser i kvalitet. Sjelden treffer ballett så rett i sjelen, skriver Aftenpostens ballettanmelder Inger-Margrete Lunde om sesongpremieren på Nasjonalballettens Romeo og Julie-oppsetning på operaen i Bjørvika. 
- Sjelden sitter vi så stille, så nær sagt lamslått, når Julie nærmer seg dødsøyeblikket, skriver anmelderen som fastslår at denne situasjonen er smørtjukk, og svært vanskelig å formidle på en troverdig måte.
- Christine Thomassen, som danser Julie, gjør dette til en stor opplevelse.. Hun har en påtakelig styrke og renskåret linje i alt hun gjør.. Tåspissføringen over golvet gir en grensesprengende fornemmelse.
- Romeo, som danses av Kaloyan Boyadjiev, og Thomassens Julie, er et par som klær hverandre og som vi knytter oss til, skriver avisas anmelder.
Hun har også mye godt å si om musikken og orkesteret:
- Musikken av Prokofjev er i store partier overraskende. I orkestergraven spilles det ømt og innsmigrende. Akustikken er vidunderlig.
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar