torsdag 3. mars 2011

Ukas medieblikk: Exit Lambda osv..

AFTENPOSTEN: Stadig nye pussige innspill fra Aftenpostens kunstanmelder i Lambda-saken.. (Faksimile: Aftenposten)


"Skamløst politikerspill.."

Aftenposten-kommentator Lotte Sandberg med stadig nye pussige utspill i saken om Lambda, det nye Munch-museet som trolig aldri blir realisert..

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Eiendomsbesitterne i Bjørvika, nemlig de gamle halvstatlige/kommunale vesenene, NSB og Havnevesenet, har de siste åra - med forbløffende suksess - valset over hovedstadens folkevalgte i sine forsøk på å dra maksimal profitt ut av gjørma i Oslofjordens innerste viker.
I en kommentar i Aftenposten denne uka velger avisas kunstanmelder Lotte Sandberg å gjøre det til et poeng at krisen i Lambda-saken skyldes – i tillegg til Riksantikvarens inngrep, som har et komikkens skjær over seg, ifølge Lotte Sandberg - at politikerne ikke samarbeider!
Vi minner om Hav Eiendom-styreleder Bernt Stilluf Karlsen som i et intervju med Østkantliv-bloggen i forbindelse med åpningen av Munch/Stenersen-arkitektkonkurranse-utstillingen på Frosken på Tullin-løkka for to år siden mente at en måneds behandlingstid for de folkevalgte av Lambda-innstillingen var for mye: 
- Alle mener det går for fort, men det gjør ikke det, det går for seint, sa styrelederen.
I den sammenheng tjener det forøvrig til tidligere byrådsleder Erling Laes ære at han fikk skjøvet behandlingen over fra vårsesjonen til høsten.
Lotte Sandberg går i sin kommentar til et voldsomt angrep på Riksantikvaren som hun mener misbruker sin rolle i Bjørvika, blant annet fordi han kommer så seint inn i denne saken at Norge kan tape internasjonal anseelse idet vinnere av betydningsfulle arkitektkonkurranser utsettes for forsinkelser, utsettelser og kanselleringer.
- Det oppleves imidlertid enda verre at Oslo-politikerne skamløst bruker byutvikling i et kynisk partipolitisk spill. Mens de ”blå” styrer Oslo og har ansvar for utviklingen av Bjørvika, får høstens valg Oslo Ap til å lansere Munch-museet på Tøyen. Hvorfor kan ikke Oslos politikere heller samarbeide, skriver Lotte Sandberg.
Hvilket resultat Aftenpostens kommentator mener de folkevalgte skulle kommet fram til hvis de altså samarbeidet, er ikke så vanskelig å tenke seg. Lotte Sandberg er den samme kommentatoren som for et års tid siden mente at de som var kritiske til Lambda var fremmedfiendtlige.
Under tittelen En Lambda-kamerat bekjenner skriver hun at mens opera- og bibliotek-prosjektene som ble tegnet av norske arkitekter har opplevd lutter velvilje, opplevde de få prosjektene av utenlandske arkitekter en tankevekkende motstand.
- Behandlingen av disse prosjektene er nokså ens, og inkluderer trolig fremmedfrykt, motvilje mot ny arkitektur og partipolitisk kiving, skrev hun den gang.
Hennes utspill var en reaksjon på et innlegg i samme avis av arkitekten Peter Butenschøn med tittelen: Hvem elsker Lambda? 
Ingen. Ikke en gang Aftenpostens kunstmedarbeider, føyde vi til for egen regning her på bloggen..
Det er nærliggende å sette Hav Eiendom-styrelederens ord på hodet: Det går ikke for seint, det går for fort..


Finn mer i ARKIV under BJØRVIKA og KOMMENTARER

3 kommentarer:

  1. "Lille Lotte er så pen, når hun går på skolen". (Men hun har kanskje ikke fulgt med i timene)

    SvarSlett
  2. Det bør vel være et poeng, selv for en kulturjourmalist, å legge vekt på at Lambdaa er uegnet som museum. Jmf. Erling Skaug og Kamilla Aslaksens bok "Munch på Tøyen" (Pax 2011) Hilsen Wenche M. Wangen

    SvarSlett
  3. Er Lotte Sandberg, med kunnskap om kunst, blitt en kunnig og logrende lotte for storkapitalens hærstyrker?

    SvarSlett