lørdag 1. januar 2011

Nyttårsdags-mildvær: Vårpuss i Bjørvika

Foto: Bjørn Bratten
Mens mer eller mindre hele resten av verden sover ut ettervirkningene av nyttårsfeiringene, står den 58 år gamle scenearbeideren Daniel fra Amsterdam i det sjeldne mildværet første nyttårsdag og beundrer de første strålene fra morgensola, mens han hamrer i vei på sin skrøpelige farkost i fjæra i Bjørvika. 
Solid utstyrt med nyinnkjøpte vernesko/vinterstøvler til beskyttelse mot sprøytespissene her mellom fjæresteinene, og kledt for atskillig kaldere vær, utstyrt med hammer og spiker og nyinnkjøpt, skinnende flott sag, tilpasser han planker som han har funnet i fjæra, eller fått av hyggelige arbeidsfolk på anlegget på Sørenga. 
Baugpartiet er brent bort av uvedkommende og den nye bjelken som utgjør selve baugsprydet, om vi kan kalle det det, er foreløpig bare stukket ned mellom de større steinene i fjæra.
- Min far sa alltid at det mest verdifulle i livet også er det mest sårbare, sier Daniel til Østkantliv. 
Hans noe eksentriske hobby er å reise verden rundt og snekre på sine mer eller mindre havgående fartøyer, to av dem på en strand i Karibia. I fjor vinter holdt han på å fryse i hjel i sin forrige båt her i Bjørvika, en båt som i mellomtiden er fjernet, kanskje av havnemyndighetene. 
Men i kveld overnatter han, trass i det relativt milde været,  på hotell på Gardermoen for å reise hjem til Amsterdam i morgen, søndag, for å nå jobben mandag morgen. Neste helg går turen til Karibia, sier Daniel.
-bb/


(oppdatert 2.januar kl. 1410)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar