fredag 3. desember 2010

Smalblokka: Den dyreste leiligheten starter på 10.3 mill.

DRØMMEPRISER: Det blir trolig drømmepriser på de 13 drømmeleilighetene i den supersmale blokka - resten av beboerne i blokka vil måtte forberede seg på et liv i skyggen - særlig på kveldstid.. (Faksimile: OSUtvikling)


13 drømmeleiligheter - 
resten vil leve et liv i skyggen

(Sist oppdatert tirsdag 7.desember klokka 1030)


Denne uka startet salget på de 76 leilighetene i det som utbyggerne tror kanskje kan være verdens smaleste boligblokk i det som nå kalles Operakvarteret i Bjørvika. 10.300 000 kroner er startprisen for den fjongeste leiligheten på toppen av denne neste boligblokka i det vi pleide å kalle barcoden i Bjørvika. Dersom mer enn én kjøper melder sin interesse for nettopp denne leiligheten blir det budrunder. Ingen kan si hva prisen på denne drøyt 100 kvadratmeter store leiligheten med 30 kvadratmeters sørvendt terrasse i 15. etasje kan ende opp på. Byggingen av blokka starter øst for superblokka Visma nå på nyåret.
Det er altså de 13 leilighetene i sørenden av den 7.8 meter smale blokka som trolig kan oppnå drømmepriser. De har alle en 30 meters sørvendt terrasse, samt en smal balkong langs hele østsiden av leiligheten med dører ut fra et kjøkken på 13.3 kvadratmeter og arbeidsværelse/soverom på åtte kvadratmeter. Den nederste av disse leilighetene, som starter i tredje etasje, er satt til 5.3 millioner, men vil jo også ventelig være blant de mest populære.
Eventuelle kjøpere vil trolig merke seg at østsiden med den lange balkongen vender ut mot den første DnBNOR-blokka. Den blir bygd med en gradvis opptrapping som vil gi en del av leilighetene i smalblokka morgensol. Til gjengjeld er vestsiden av hele smalblokka bare 16 meter fra kjempeveggen til Visma. På denne veggen av smalblokka er det i drømmeleilighetene bare tre smale vinduer, to til hvert sitt soverom og det tredje i vestsiden av stua.


MORGENSOL: Det blir rikelig med morgensol, men knapt kveldssol for noen, viser denne illustrasjonen fra prospektet. Smalblokka er merket med et to-tall. (Faksimile: OSUtvikling)


Bygget får en spektakulær arkitektur, heter det i prospektet. Det blir 15 etasjer høyt, 90 meter langt og bare 7,80 meter bredt, slik at alle leilighetene blir gjennomgående. Til gjengjeld blir det altså plassert kloss inntil superblokka Visma som vil være rundt fem etasjer høyere og skygge for kveldssola for alle leilighetene i hele blokka. Også i de 13 drømmeleilighetene vil kveldssola forsvinne i sju-åttetida på sommerstid.
Unntatt fra dette er de 11 nordvendte såkalte studioleilighetene på 70 kvadratmeter i nordenden av smalblokka. De vil alle få 22 kvadratmeters terasser vendt nordover og noen av dem, i hvert fall de øverste, vil kunne forvente kveldssol midtsommers. Den dyreste er satt til en pris på 5.3 millioner kroner, mens den på tredje etasje, altså nederst, starter på 4.65 mill før budrunder. De billigste leilighetene i blokka er to leiligheter på 37 kvadratmeter i fjerde og femte etasje midt i blokka som er prissatt til henholdsvis 2 050 000 og 2.1 mill.


Finn mer i ARKIV under BJØRVIKA

1 kommentar:

  1. "Det blir rikelig med morgensol, men knapt kveldssol for noen"

    Høyhus er ikke SÅ høye. Har selv bodd i en skyskraperby, og kan av erfaring si at disse bygningen ikke skygger så mye for solen som folk her i Norge later til å tro. Står du mer en 100 meter fra en slik bygning vil du raskt finne at naboens hus på 2 etasjer skygger mer for solen enn selv den høyeste skyskraper.

    SvarSlett