søndag 21. november 2010

JULIANE BANSE: Et kunstens vidunderbarn? - på operaen i kveld..

Om Juliane Banse, som du kan se og høre i en såkalt resital i kveld, søndag klokka 1800, på Scene 2 på operaen i Bjørvika,  sies det at hun ikke har problemer verken når det gjelder teknikk, intonasjon, fortolkning eller fremføring. 
Man må vel også kunne kalle henne et kunstens vidunderbarn etter å ha vært både fiolinist og ballettdanser før hun som 20-åring debuterte som Pamina i Tryllefløyten I Berlin. Hennes omfattende talent har ført henne til samarbeid med flere store dirigenter som Abbado, Previn, Maazel, Harnoncourt og Giulini, og hun har gjort flere CD-innspillinger hvor hun også viser at hun behersker nyere musikk. 
Og for å gjøre det komplett: Nå står en filminnspilling for tur, Hunter’s Bride, som er en produksjon bygget på operaen Der Freischütz. En time før konsertstart, kl 17,  er det gratis introduksjon på scenekanten. Casting Director, Anne Gjevang, og Helge Jordheim fra Universitet i Oslo, samtaler om den unge Goethe og hvordan den moderne poesien ble til, med referanse til tekstene i kveldens resitalprogram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar