tirsdag 23. november 2010

Bjørvika: Visma-blokka fortsatt tom

SUPERBLOKKA: Etter at det endelig ble tilslag for den såkalte Snøhetta-blokka er det nå superblokka som kalles Visma som skaper hodepine for utbyggerne i barcoden.. (Foto: Bjørn Bratten)

Det går treigt i Bjørvika

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

Skyskraperne spretter opp som paddehatter i det såkalte barcode-området i Bjørvika, men utleiemarkedet for næringslivs-eiendommer, som hele milliard-prosjektet baserer seg på, er fortsatt treigt. Tidligere i år gikk den såkalte Snøhetta-blokka, som hadde vist seg vanskelig å få leid ut, i boks.
Nå er det det som fortsatt går som Visma-blokka, eller B-16 blant de involverte, som har vist seg vanskelig å få noen fart på i leiemarkedet.
- Vi har flere interessenter i pipeline, men foreløpig er det bare Ving Reisebyrå som har slått til. De skal flytte hovedkontoret sitt i Norge til denne blokka, hvor de skal ha en full etasje og et utsalg i første etasje ut mot gaten, forteller administrerende direktør i Oslo S Utvikling, Paul E. Lødøen, til Avisa Nesodden.

PADDEHATTER: I venstre bildekant: Visma-blokka. Til høyre kryper bankpalasset til DnBNOR til værs - nærmest ser vi to trappehus for C-blokka og bortenfor reiser selve bygningskroppen på A-blokka seg oppover langs de svære trappehusene som allerede rager rundt 50 meter over bakken.. (Foto: Bjørn Bratten)
Visma-blokka er selve superblokka i barcoden, eller OperaKvarteret, som det heter nå. Visma revisjons-firma har forlengst flyttet inn på Skøyen, da de innså at det gikk for seint i Bjørvika. De er fortsatt leietakere og jobber sammen med OSU-folkene med å hente inn leietakere til den svære blokka som har stått ferdig, i hvert fall når det gjelder det utvendige, det siste halvåret.
Mens byggingen av både Snøhetta-blokka, som nå heter DeLoitte-blokka, og den supersmale boligblokka rett øst for Visma er klare for byggestart de nærmeste månedene, er det nå de tre blokkene til DnBNOR som er i ferd med å skyte i været. Grunnsteinen for bygg A, den midterste blokka, ble nedlagt for bare et par uker siden, men både selve bygningen og trappehusene har vært i gang siden tidlig i høst.
Bygg C mot vest, inntil den smale boligblokka og bygg B på østsiden er i gang med trappehus og byggearbeider i underetasjene.
Øst for bankpalasset til DnBNOR er det planlagt tre boligblokker med til sammen 250 leiligheter og til slutt, helt i øst, et lite næringsbygg på bare 4000 kvadratmeter.
- Men vi har masse tomter igjen å bygge på, det meste sør for Dronning Euphemias gate, altså nærmere det nye Munch-museet i sjøkanten, forteller Paul Lødøen.. – Det dreier seg om så mye som 150.000 kvadratmeter til som skal bebygges av oss, og det er jo nesten det samme som allerede er bebygd i barcoden, 200.000 kvadratmeter, sier Lødøen. 

1 kommentar:

  1. Er ikke litt av problemet med å få leid ut at man ønsker èn stor leietager, og ikke mange små? For området ellers koker jo.

    SvarSlett