onsdag 6. oktober 2010

Østkanthelga

PRESSEMELDING: Tidenes pussigste pressemelding er dette, en video med en mann som spiller gitar. Se selv..


Oslo poesifestival:


«Der det har vært folk, har det vært poesi»


Det blir såkalt flermedial formidling av poesi på gatehjørnene på Grønland til helga når Oslo Poesifestival treffer hovedstaden. På vår side av elva er det Caféteatret i Hollendergata på Grønland som er åstedet lørdag, med kjentfolk som Dag Solstad og Torgeir Schjerven på plakaten. Det blir tre dager med opplesninger, samtaler, debatter, poesifilmvisning og musikk på Litteraturhuset, Caféteatret og i Fritt Ords lokaler. I tillegg blir det workshop for poeter, animatører og billedkunstnere som har lyst til å lage poesifilm. Dyktige fagpersoner som Christiane Lange (Tyskland), Jørgen Leth(Danmark), norske Kine Aune og animatører og regissører fra Qvisten animasjon vil ifølge programmet gi en innføring i hvordan man går fra tekst til bilde. 
Først og fremst er det diktet som står i sentrum når det inviteres til møte mellom poeter og publikum. Verden trenger flere fortellinger, ikke minst fra samfunn som er dypt forskjellige fra vårt eget og dikt som spriker i mange retninger, både formmessig og innholdsmessig, heter det i forhåndsomtalen. Ursula Andkjær-Olsen (Danmark), Uljana Wulf(Tyskland/USA), Elo Viiding(Estland), Yoko Tawada(Japan/Tyskland), Jørgen Leth(Danmark) og Hawad(Niger/Frankrike) er alle poeter som ønsker å kommuniserer ulike typer erfaringer og som har en sterk publikumsappel. 20 av Norges fremste poeter står også på plakaten. 
Den norske Opera og Ballett, Kirsten Flagstads plass 1


Lørdag klokka 1500: Lørdans: Ballettsjef Espen Giljane presenterer balletten Touch i Prøvesalen. Fri entré. 
"Dans er lek. Iallfall er det slik i Jorma Elos verden. Den finske koreografen er kjent for å leke seg fram til intrikate trinn, overraskende bevegelser og fascinerende dans. Nå skal han og Nasjonalballettens dansere leke seg fram til et helt nytt helaftens verk."


Blå, Brenneriveien 9
Fredag klokka 2000: Hengsrø Smie + Mhoo
Fredag klokka 2300: Nils Noas & The Christian Sol
Lørdag klokka 2100: Vinni & The Vagabonds
Lørdag klokka 2300: Olle Abstracts Backn Forth


Cosmopolite, Vogts gate 64
Fredag: Sidiki Camara band


Parkteatret, Olaf Ryes plass 11
Fredag klokka 2100: Angry Wasp + Earlybird Stringband
Lørdag klokka 2000: Christel Alsos
Lørdag klokka 2300: Balkan Beat Party feat. Ahika (F.Y.R.A.M)
Søndag klokka 1200: Blårollinger: Naranhaskogen "En musikalsk reise"


Riksscenen, Schous kulturbryggeri
Fredag klokka 2000 og Lørdag klokka 0100: 
Bakkjens Basar, Ørkenslåttar + Becaye trio

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar