fredag 26. februar 2010

ØstkanthelgaØSTKANT- HELGA: Making Amerika(øverst) på Dansens Hus hele helga, Bitch Boys på Blå i kveld og Drømmen på Black Box Teater klokka 1900 fredag, lørdag og søndag..


Det handler ikke om skyld

..men bare om å innse noe. Rett og slett. Alene for forstandens skyld, for anstendighetens skyld så å si.

Imre KertészBlack Box,
Marstrandgt. 8
Fredag, lørdag og søndag klokka 1900:

Drømmen


H
andlingen utspiller seg i Ellas idylliske sommerhus ved fjorden. Ella er en aldrende dame som i løpet av sommeren har innledet et nært vennskap med den langt yngre mannen Torbjørn, som bor i en campingvogn på en gjengrodd tennisbane i nabolaget. De har mange felles interesser og nyter hverandres selskap, selv om begge nok aner den andres skjulte motiver. Taktfullheten fører dem inn i dobbeltkommunikasjonens forpliktende labyrint.

Med denne forestillingen går teatergruppa De Utvalgte videre med å utforske sin egen form for dokumentarisk teater og estetikk. Som i forestillingene Bang- Bang Club og Jimmy Young utviskes skillet mellom fiksjon og virkelighet gjennom et multimedialt utrykk.

De Utvalgte har flere ganger tidligere satt opp forestillinger på Black Box Teater, blant disse suksessforestillingene «Bang Bang Club» (2004), «Jimmy Young» (2007) og «Skuggar» (2009).

Regi: Kari Holtan. Video/lysdesign: Boya Bøckmann. Dramaturg/Produsent: Anne Holtan. : Skuespillere: Torbjørn Davidsen, Kari Onstad, Jørgen Langhelle. Tekst: De Utvalgte, Kari Onstad, Jørgen Langhelle, Pål Grøndahl og Wenche Mühleisen. Støttet av Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde. Co-produksjon: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen.

SISTE (oppdatert 28.februar): Estetisk går De utvalgte utenpå de fleste i norsk teater: Men de får oss til å sette de estetiske verdiene i vrangstrupen, skriver Therese Bjørneboe i sin anmeldelse i Aftenposten av Black Box-oppsetningen Drømmen. Hun ekles, sier hun av krimhistorien i forestillingen, men ..forestillingen (har) en estetisk innpakning mer forførerisk enn noe jeg har sett på lenge, skriver Therese Bjørneboe og henviser til Boya Bøckmann som har laget videomaterialet som brukes i forestillingen. Drømmen vises fram til 5.mars på Black Boc Teater.


Blå, Brenneriveien 9c

Fredag klokka 2300

Bitch Boys en gang til

L-Vis 1990 og Bitch Boys er tilbake i Oslo, sist sett i fjor sommer under Lot Lot's Øyanatt på Dattera. Den tidligere kunststudenten blender elementer av uk garage, house, dubstep og all things bass. Et helt spesielt sound som skiller seg fra annen bassmusikk i å ikke være så ekstremt maximal, men heller med fokus på enkle basslinjer og lyden av klassiske trommemaskiner. Nesten minimalistisk bass.


Dansens Hus, Møllerveien 2
Fredag, lørdag og søndag klokka 2000
Siri & Snelle med Huntsville

"Making Amerika" er en reise i drømmen om et bedre liv.

Lengselen etter Amerika er ikke lengselen etter et konkret sted. Det handler heller om å fylle et tomrom, løsrevet fra et egentlig ønske om å handle. I bunn og grunn handler det om å mestre tilværelsen her vi er, der alle trenger sitt eget "Amerika".

Under følelsen av å vente, av å ville flykte, finner Siri og Snelle både humor, galskap og sårbarhet, og kanskje også noe dystert og mørkt.

I samarbeid med gruppa Huntsville fylles forestillingen av musikk som spenner mellom køntri, jazz og improvisasjon. Det sentimentale blir tatt på alvor, blant annet gjennom Siri og Snelles egendefinerte dansestil; passiondans. Resultatet blir en utrolig god match mellom flere uttrykk, med ingredienser av både lyd, tekst og bevegelse.

Kampen Bistro, Bøgata 21

Kampenjazz søndag klokka 2000: In Situ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar