mandag 15. februar 2010

Restaurantspalten: To bønder i byenKARAMA: Byens eneste somaliske restaurant har åpnet der Al-Barouk lå tidligere. Billig og helt grei mat..(Foto: Taralf)
Stort potensiale i Motzfeldts gateKarama Restaurant

Motzfeldts gate 5
GrønlandA
lida og Taralf hadde reist til byen igjen for å treffe husvenninnen Ingeline som jobber i byen og var både sulten og tørst etter en lang dag i folkehelsens tjeneste. Da var det helt naturlig å innta et måltid, og siden Taralf både er eksperimenterende og nysgjerrig, hadde han funnet fram til en restaurant med god omtale på nettet. Al-Barouk het den og lå i Motzfelts gate 5. Det gjorde den etter en rask befaring slett ikke. Den hadde emigrert til Marokko, hele restauranten, kokk og kelner og hva som måtte ha befunnet seg der. Nå var det nye eiere og nytt navn, Karama Restaurant. Det blinket muntert Open i et lysskilt utenfor, og vi skred inn. Vi rundet noen stabler med tomflasker i kasser rett innafor døra, og i det relativt romslige lokalet var det noen spisegjester spredt ved bordene. Samtalene foregikk på språk verken Alida, Taralf eller vår husvenninne behersket. Det var ganske klart at dette var en restaurant som nordmenn med stamtavle ennå ikke hadde oppdaget.
Vi ble snart klar over at måltidet ble ganske halal, og på vår optimistiske anmodning om en halvliter ble vi dessuten betrodd at etablissementet dessverre ikke serverte alkohol. Slik at Alida som er ølhund i nøden tok en cola. Betjeningen besto av hyggelige unge menn med elementære kunnskaper i norsk, og vi fant raskt ut at det ikke var stemningsskapende å spørre etter svinekoteletter. Sultne var vi, og vi fikk en meny hvor det var listet opp en masse forskjellige grillretter av okse, lam eller kylling. Vi lurte på hvor i verden maten kom fra, og fikk vite at dette var norsk mat! Ja vel, vo var fortsatt nysgjerrige og sultne.
Vi gikk unisont inn for grillet mat, og mens vi ventet, kom en hyggelig og pent antrukket person og delte ut en banan til hver av gjestene. Så fikk vi helt overraskende en liten tallerken grønnsaksuppe som forrett. Den var riktig velsmakende, om enn noe lun, som Ingeline sa, men vi kan jo ikke klage på at mat som er gratis ikke er veldig varm. Siden vi ikke fikk kjøpt øl ville vi ha vann, og det fikk vi i store mengder, etter hvert som vi fikk forklart at vi også likte å drikke av hvert vårt glass. Maten kom raskt, det tok ikke lenger tid enn det som trengs for å grille kjøttet. Vi skal ikke gå i detaljer, for det er ikke nødvendig når det gjelder hovedretter som koster under hundrelappen. Både kjøttet, risen og spaghettien var hva vi kan rubrisere som helt greit.
En av de hyggelige karene fortalte at dette var Oslos første somaliske restaurant. Helhetsinntrykket kan oppsummeres i et velkjent uttrykk fra eiendomsmekleres festlige betegnelser på gamle hus. Etablissementet har stort potensiale. Kanskje ville restauranten ha vunnet på å ha et par somaliske spesialretter på menyen. Vi skal ikke spekulere på om det er somalisk aversjon mot alkohol eller manglende saksbehandlingsgebyr for bevillingssøknaden for øl og vin som gjorde at måltidet var noe amputert, men vi holder stivnakket på både ytringsfriheten, sutringsfriheten og valgfriheten her på Østkanten.
Billig var det i hvert fall.

..Alida og Taralf

Finn mer i lenkekjeden under RESTAURANTSPALTEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar