lørdag 6. februar 2010

Restaurantspalten: To bønder i byenEKSOTISK
:
Restauranten
ligger litt
unnselig til
på hjørnet
i en langstrakt
og diskret
gul bygning
som fikk Alida
til å tenke på
en garnisonsby
i det gamle DDR.

Her var det
veldig eksotisk,
sa Taralf og
tok bilde
av den største
og flotteste
veggdekorasjonen.

(Foto: Taralf)

Darbar? Mmmmm - ubeskrivelig godt!


Delhi Darbar Tandoori Restaurant
Smedgata 45

Tøyen


Våre to bønder i byen, Alida og Taralf, hadde ikke vært i hovedstaden på lange tider på grunn av at Taralf hadde måttet måke flere kilometer med snø, og dessuten vært opptatt med allehånde juleaktiviteter helt fram til tjuendedagen. Nå har paret imidlertid vært ute i Tøyen-området igjen.

Nå kunne det smake med litt eksotisk mat, mente Taralf som hadde gått på tradisjonskost i flere uker. I Enebakk er folk nøye med at det skal være masse ribbe og steik, landsens mat med mye poteter og surkål ved juletider. Alida var skjønt enig, og foreslo å gå innom Darbar som skulle ligge i krysset Jens Bjelkes gate og Sørligata.

Det var ikke vanskelig å finne fram heller, bare et par lange hundremetere sør for Tøyen T-banestasjon. Inne var det godt og varmt, og en behagelig mild duft - for dem som er sulten - ség ut fra kjøkkenet.
- Ja, her er det veldig eksotisk, mente Taralf.
- Ja, på en skala fra en til ti tror jeg at jeg lander på sju, sa Alida, som har eksamen i statistikk.

Lokalene var romslige, med mange småbord. Taralf ville sitte i sofa, og det fikk han. Kelneren var raskt på pletten med menyen, og det varte ikke lenge før Alida, som er øltispe, fikk noe å leske seg på. Etter å ha sett på menyen gikk også Taralf inn for øl. Det var side opp og side ned med indiske og afghanske retter. Paret ble enige om å slå til med det dyreste huset kunne tilby, og da var det mange retter å velge mellom til 219 kroner.

Alida hadde mest lys på husets spesialitet, Kabuli, men den måtte bestilles flere dager på forhånd, og dessuten måtte vi være mange. Siden vi ikke var så mange og ikke ville vente i flere dager, valgte hun Gosht Tikka, som var renskåret lammekjøtt i tradisjonell marinade, grillet på spyd og med grønnsaker, salat og saus. Taralf syntes alt så godt ut. Han klarte ikke å bestemme seg før han kom til den siste retten som sto på kartet, Afghan Karahi. Etter beskrivelsen skulle det være en herlig blanding av Gosht Tikka og Shami Kebab tilbredt i halvstekt løk og ferske tomater, garnert med egg og servert med ris.

I tilegg bestilte vi afghansk nanbrød fylt med kokos og rosiner.

Maten var ubeskrivelig god. Alida fylte helt opp til plimsollermerket. Hun kunne ikke stoppe, enda porsjonen var rikelig til to onnekarer. Siden maten var ubeskrivelig god gjør vi heller ikke noe forsøk på å beskrive den, bortsett fra at den var mildt krydret. Av alle de spisestedene vi har besøkt i denne spalten, var dette helt uovertruffent. Taralf så bedende på kelneren etter å ha spist opp halvparten av sin porsjon - kunne han få med resten hjem? Det var første gang han hadde bedt om doggybag. Nå har han søndagsmiddagen i kjøleskapet.

- Hit må vi gå før vi begynner på våronna, sa Taralf.
- Ja, og da tar vi med oss syklubben, sa Alida, så vi kan bestille den afghanske spesialiteten.
..Alida og Taralf

Finn mer i lenkekjeden under RESTAURANTSPALTEN

2 kommentarer:

 1. Darbars spesialitet heter Darbar. Den er ikke dyr, den heller.

  Hilsen Taralf

  SvarSlett
 2. Ojjjojjjoj, tastefeil. Husets spesialitet heter Kabuli. Ganske enkelt Kabuli!

  Tarald
  (fortsatt god og mett)

  SvarSlett