søndag 10. januar 2010

Ukas skivedryss
KAOTISK
NYTTÅR
:
Store
doser
galskap,
støypunk,
kraut-
rock osv.
i det
nye
året,
med
bl.a.
Clipd Beaks
og
Heavy Wings:
Velkommen
til
nytt
år
med
ostkantliv.no..Godt nytt år med


Kaotisk punkrock og
annen galskapKaotiske stykker med mørk punkrock fra Fan Death Records og gruppa FNU Ronnies innleder dette nyttårsdrysset med punk, støyrock, kraut osv. som vår mann i musikkverdenen anbefaler..
FNU Ronnies leverer kaotiske stykker med mørk punkrock. Vanskelig å beskrive, men det innholder store doser galskap; støypunk, forvridde loops, synthbass, industri, og smeller til med manipulerte overstyrte gitarer og andre støykilder, og ofte med en metall-aktig vokal. Satanpunk som en kompis så treffende beskrev det. De har utgivelser på Night People, Hot Dog City Records, Richie Records/TestosterTunes og White Denim Records. Sistnevnte er er et plateselskap drevet av sangeren fra Pissed Jeans. Richie R/TestosterTunes gir også ut blant andre Blues Control, Kurt Vile, Clockcleaner og Homostupids.

For den som er interessert i å ta tak i noe av dette, kan man prøve her: Fan Death Records.
myspace.com/fnuronnies Hypnotiske bølger

Lumerians spiller groovy psych/prog/kraut/stoner rock med forvrengte orgeler, synther, vibrafon og gitarer over hypnotiske bølger av perkusjon og bass med sekstitallets vibb. De fleste numrene strekker ut fem til sju minutter. Fem potente spor langsomt utfolder seg i saftige psych, med skarpe basslinjer og fokusert perkusjon, og lagvis med orgel og gitar. Dette minner på mange måter om det Wooden Shjips driver med; monotone, lange, seige låter med loopaktige beats og en feit bass som bare går og går.Det er ikke så lett å finne så mye info om dem bortsett fra at de er i fra San Francisco, og at det begynner å bli svært vanskelig å få tak i denne EP’n fra 2008 som er utgitt på Subterranean Elephants; 500 copies, each pressed on nice thick clear vinyl, housed in a plastic PVC jacket with a thick color cardstock insert, and comes with a code, so you can download MP3s.
myspace.com/lumerians
Kick-start på 2010

Clipd Beaks fra Oakland spiller dronete støy-rock som får deg fort til å tenke på tidlig Sonic Youth, Liars, Oneida, Indian Jewelry og den type rock, men det låter likevel friskt, og er en fin-fin kick-start på 2010. Låtene er drevet fram av alternative, monotone trommer og med en kool vokal som er veldig markant og ofte pushet langt frem i lydbildet. De har jobbet mye med vokalen, de ligger lagvis oppå hverandre og det er masse forseggjorte koringer. Lydbildet er fylt opp av syredryppende blips'n'blops og hissige gitarer som ligger og knurrer i bakgrunnen. Noen ganger eksploderer låtene ut i skeiv støy, tunge feite bassganger eller klaustrofobiske og kaotiske partier. Tidligere har de gitt ut skiver på bl.a Tigerbeat6, To Realize blir gitt ut på Lovepump United (Health, Indian Jewelry, Crystal Castles, Aids Wolf mm). Alt av interesse.
myspace.com/clipdbeaks
God, straight punk-rock

Trioen Gun Outfit fra Olympia, Washington leverer catchy lofi-punk på skiva Dim Light. Den ble utgitt på Post Present Medium, som er label’n til Dean Spunt fra No Age. De er i godt selskap her, for labelen har tidligere gitt ut blant andre; Liars, Wavves, High Places, Mika Miko. Skiva er spilt inn kun ved bruk av analogt utstyr, og den har en upolert og autentisk sound. De har ingen bassist, og den spinkle produksjonen på trommene forsterker 80-talls punk-sounden (Husker Du, X), minner også DIY stilen fra 90-tallet, til f.eks Eric’s Trip . Dette, samt den til tider Lou Reed-aktige vokalen og Television-inspirerte gitarene gjør dette til en spennede skive, og det er godt å høre litt god straight punk-rock igjen.

myspace.com/gunoutfit


Tradisjonell støy

Støy-rock trioen Heavy Winged har sluppet mange fine støyskiver allerede, og de begynner å få et solid navn i sjangeren. De har gitt ut skiver siden 2006 på kred-labeler som bl.a Three Lobed Recordings , Trensmat, Not Not Fun Records, og da gjerne i svært begrenset opplag. De er også innvolvert i andre band som Eternal Tapestry, Bloodbiker, Parlor Wit, Lilum for å nevne noen, gutta er fra Brooklyn, Portland og Vermont. De spiller en tradisjonell form for støy da de er et band bestående av trommer, bass og gitar. Låtene er ofte lange, veldig lange, og de graver seg ofte ned i en mørk, skitten psychedelia som drukner i klanger, ekko og feedback.

Repetisjon og støy

Cold Pumas er et band med talent for repetisjon og støy. Trioen fra Brighton består av Patrick Fisher, Oliver Fisher (begge fra The Light Sleepers) og Dan Reeves (fra An Emergency, Tropics). Her er det up-beat, beat-up krautrock, industri, montone beats og hypnotiske gitarriff. Og som det står på myspace siden deres; Repetition Repetition Repetition. De har kun gitt en 12”, Jela (Hungry For Power) og en split 7”, Cyan (Rough Trade) med Male Bonding, som forøvrig nettopp har signert til Sub Pop og kan fort komme til å bli en av 2010's store hyper. Kan minne litt om de senere tingene til The Liars, med sin industrielle sound og falsett vokal som ligger i det fjerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar