fredag 4. september 2009

Østkanthelga: Chet på Torshovteatret


CHET: Skue- spilleren Thorbjørn Harr har vært fascinert av jazz- trompe- tisten Chet Baker siden tenårene. Nå har han gjort noe med det, sammen med Lars Saabye Christensen. I kveld, fredag, på Torshovteatret. (Foto: Gisle Bjørneby)Når sjelen faller på plass


Siden den 13 år gamle Daniel hørte Chet Baker på radio har han hatt ett eneste mål i livet: å nå den tonen som er så rein at ingen vet hvor den kommer fra, de øyeblikkene da sjelen faller på plass, de få sekundene av lykke. Alt annet har han forsaket. 35 år gammel ser han tilbake.
Var det verdt det?
I likhet med rollefiguren Daniel har skuespilleren Thorbjørn Harr vært fascinert av Chet Bakers musikk siden tenårene. Kontrasten mellom Bakers musikk og det livet han levde inspirerte Harr til å utarbeide et teaterkonsept med ham selv og en jazztrio på scenen.
Han presenterte idéen for Lars Saabye Christensen, som et års tid senere kom tilbake med stykket Chet spiller ikke her. Med dette som utgangspunkt har Thorbjørn Harr og Lars Saabye Christensen samarbeidet om denne oppsetningen på Torhovteatret.
Med Thorbjørn Harr, Aslak Hartberg (bass), Jørn Øien (piano), Per Oddvar Johansen (slagverk). Regissører: Sofia Jupither og Thorbjørn Harr.

Under overskriften Sterkt om Bakers liv og tragedie skriver Aftenpostens anmelder Mona Levin om Thorbjørn Harrs innsats: En teknisk tour de force fra Harrs side, en han fyller med intens usentimental følsomhet, særlig inderlig i sangene..
Dagbladets Andreas Wiese mener at Chet Baker spiller ikke her er en fin, rik Saabye Christensen-tekst, en oppsetning med nerve og mening, bra musikk og en fremragende Thorbjørn Harr..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar