lørdag 25. april 2009

Bjørvika: Andelslaget Snelda oppgitt over kommunen


OPPGITT: Snelda- leder Jarl Solberg er oppgitt over kom- munens nei til ideen om et fler- kulturelt senter i Sukkerbiten (bildet under) på opera-øya i Bjørvika.. (Foto: Bjørn Bratten)


Kommunen sier nei til


- Et hav av

muligheter


Andelslaget Snelda er oppgitt over kommunens avvisning av den flerkulturelle Bjørvika-ideen rundt Sukkerbiten på opera-øya


Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv


Daglig leder i Nordic Black Theatre og en av frontfigurene i det som blir kalt andelslaget Snelda, Jarl Solberg, er oppgitt over kulturbyråd Torkel Ødegaards nei til ideen om et flerkulturelt senter i den såkalte Sukkerbiten, det gamle bygget til Hav Eiendom på den snart landfaste øya utenfor operabygget i Bjørvika.

- Når kommunen bruker som hovedargument for å avvise ideene våre at vi ikke har noen finansiering, så er det, hva skal jeg si, det er jo på en måte et uslåelig argument, men hvem kan skryte av at man har hatt finansiering her før det faktisk skjedde?

God idè
- Så lenge kommunen ikke er interessert i å ta oss i mot og høre på hva vi har å si så kommer vi jo ikke så langt. Men alle gode prosjekter begynner med en god ide, det begynner ikke med finansiering, og så lenge vi ikke får lov å sitte rundt et bord og fortelle om det vi kan tilby så kommer vi ikke så langt, sier Jarl Solberg.
Nordic Black Theatre som i sin tid startet virksomheten med bl.a. teaterskole på Parkteatret på Grünerløkka og som de siste åra har holdt til i Teaterbåten Innvik på Langkaia, er blant initiativtakerne til Snelda-ideen i Bjørvika.

Et vell av virksomheter

- Vi som støtter dette prosjektet driver alle virksomheter med betydelig offentlig støtte, vi driver alle virksomheter som er i gang, vi kan tilby et vell av kunst- og kulturbidrag som vil supplere det som allerede er planlagt her, det er kort og godt snakk om et hav av muligheter.
- Vi var blant de første som kom til Bjørvika for åtte år siden, vi føler vi hører til her, vi er en del av den nye befolkningen i Bjørvika, og vi er jo av den mening at hvis de ikke tar imot oss i dag vil de om noen år måtte finne oss opp. Men vi har ikke tenkt å legge ned, vi vil alltid være her, sier Jarl Solberg.

Teaterskole

Andelslaget Snelda står bak minifestivalen som hele denne helga sørger for liv og underholdning både på operataket og Langkaia, på samme måte som de gjorde i ei hel uke i forbindelse med opera-åpningen for et år siden. De andre initiativtakerne er bla. Dancing Youth, Dida, Floorknights, Forente Minoriteter, Global Music Oslo, Horisont og Ungdomsfabrikken.
Nordic Black Theatre sysselsetter ti-femten personer i forbindelse med teaterskolen som de fortsatt driver, en virksomhet som eventuelt ville kunne bli flyttet til Sukkerbiten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar