onsdag 18. mars 2009

Film: The Wrestler (Am.)


LØVEN: Det ble en gulløve i Venezia, men ingen Oscar for Mickey Rourke.. (Foto: Filmweb)


Stor Mickey,

tynn historie


Regi: Darron Aronofsky
Med Mickey Rourke, Marisa Tomey, Evan Rachel Wood


Karakter: 4.


Mickey Rourke’s comeback til Hollywood-toppen etter den sinnssyke suksessen med 9 ½ uke på åtti-tallet ga filmen en gulløve i Venezia, men Oscar-stauetten strøk hårfint forbi, den gikk til Sean Penn for hans homofile politiker i Milk.
Rourke har fått mange godord for sin rolle som den slitne fribryteren Randy The Ram, på sett og vis er det jo litt historien om hans eget liv, og det faller Hollywood, og vi andre, for. Dessverre er ikke historien sterk nok til å bære de helt store ovasjonene.
Rourke gjør altså en kjempejobb, men denne historien har vi sett hundrevis av ganger før: Falmet stjerne; baseball, boksing, kanskje felespill eller klaver, forbrytelser av forskjellig slag, hva som helst kan trimmes inn i denne sjangeren.
Ofte handler det om å finne en rolle som passer til en gammel storhet som skal tilbake til rampelyset, slik tilfellet var her. Ofte lykkes det..
Bare en kamp til, en forestilling til, og det er alltid en kvinne/mann som han/hun får, eller ikke, det er barn som er forsømt, som helten forsøker å nå. Noen ganger går det bra, da blir det litt for søtt, eller så går det dårlig, da blir det trist.
Denne gangen har de gjort det ørlite grann annerledes til slutt, ikke mye. Det var nok det lille som berget gull-løven..
Misforstå oss riktig. Alle fagdisipliner, bortsett fra manusfolkene, jobber til gull; regi, foto og skuespillere, Marisa Tomei som godhjerta stripper, - Evan Rachel Wood som Stephanie, datteren, er oppsiktsvekkende bra.
Men, som sagt, historien..
..bb

Finn mer i lenkekjeden til høyre under FILM/TEATER/MUSIKK eller bloggarkivet nederst i den høyre spalten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar