tirsdag 3. mars 2009

Nå kommer Salanderfilmen til Norge

MENN SOM HATER KVIN- NER: Noomi Rapace blir skrytt opp i skyene av de svenske filmanmelderne. Her Noomi og Michael Nyqvist i hovedrollene som Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.


Skryter Noomi
opp i skyeneDen første Stieg Larsson-filmen på kino i Norge fredag


Den danske regissøren, Niels Arden Oplev, som har laget den første Stieg Larsson-filmen, etter den første boka, Menn som hater kvinner, mener filmen er blitt bedre en boka.
I et intervju med Dagbladet sier han at ambisjonen var å lage en skandinavisk film som både er stor, forførende og underholdende, men samtidig kunstnerisk.
- Og det tror jeg vi har klart. Publikum skal få noe som er bedre enn forventet, de får noe enda bedre enn boka. Det føler jeg meg hundre prosent sikker på. Jeg har aldri i mitt liv vært så selvsikker, sier regissør Oplev. Med det navnet må han da også kunne garantere en sjelden opplevelse..!

Nattsvermeren.
Vi bestemte oss for at dette måtte bli Skandinavias Nattsvermeren. Hvis 200.000 mennesker går på kino og ser filmen og sier "tja, den kunne jeg vel sett på TV", da er vi ferdige. Og da er jeg ferdig. Vi har bare denne ene sjansen, sier Niels Jørgen Oplev, som blir intervjuet av Dagbladet i New York, dit han har reist for å slappe av etter jobben med den svenske storfilmen, som kommer på norske kinoer fredag.
De svenske anmelderne er ikke helt enige med regissør Oplev i at filmen er bedre en boka. Både Aftonbladet, Expressen og Dagens Nyheter gir filmen tre av fem poeng, og alle skryter uhemmet av skuespiller Noomi Rapaces innsats som Lisbeth Salander.

Bokleserne kommer umiddelbart til å kjøpe det pønkete utseendet. Men hun har også en fantastisk utstråling. Det er noe med måten hun spytter ut replikker og hvordan hun håndterer de fysisk utmattende scenene. Dette er et gjennombrudd av sjeldent slag, skrev Aftonbladet om Noomi Rapace. Svenska Dagbladet gir "Menn som hater kvinner" en femmer på terningen.

Svenske kinogjengere er åpenbart svært interessert i å se hvordan Stieg Larssons første bok i «Millennium»-trilogien har klart overgangen fra skrift til film. Så mange som 175.000 mennesker så filmen i premierehelgen, ifølge nettstedet E24.se, og i Danmark var det også stor pågang, med like mange besøkende, skriver Dagbladet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar