onsdag 11. februar 2009

Restaurantspalten: To bønder i byen

BØNNE- MØTE: Tett og hett på belgfrukt- seansen nederst i Mark- veien. (Foto: Egil Houg)


Bønnemøte på

beste østkant


Sond of Mu,
Markveien 58

V
åre to bønder i byen, Taralf og hans venninne Alida hadde ikke koordinert sine bespisninger forleden kveld, så dette umake par fant å ville begi seg litt lenger vestover enn de vanligvis pleier for å oppleve kulturen i Markveien. De hadde hørt at Sound of Mu skulle være et såkalt hipt sted med masse kultur. Her er det stadig nye kunstutstillinger, konserter og bokslepp. Det hadde de sett på www.soundofmu.no.

De innfant seg tilfeldigvis da det skulle utfolde seg en boklansering i lokalene, eller slepp som det heter nå, men de ble tatt i mot som om de skulle vært Gyldendals hedersgjester. Det var ganske fullt av folk som for det meste viste seg å ha kommet sjøveien fra Nesodden med båt for å bivåne lanseringen av den lokale kokebokforfatterinnen Camilla Jensens bok om linser og bønner.

Siden Taralf alltid har vært opptatt av fotografering og således hadde beskjeftiget seg med allehånde linser og objektiver siden puberteten og Alida hadde vært gjennom en religiøs krise og deltatt i bønnemøter samtidig som hun hadde sterke utbrudd av akne, var det ikke dumt å høre om denne kombinerte linse- og bønnebok. Paret ankom akkurat i det forfatterinnen kledelig beskjedent mottok forlagets hyllest for en utrolig velskrevet og velfotografert bok. Taralf gledet seg til smaksprøvene. Alida var mett.

Dessverre så var det så fullt i lokalet at de ikke fikk orientert seg mer enn det aller nødtørftigste. Alida fant fram til baren hvor det uten vanskelighet lot seg kjøpe både vin i romslige glass og øl til ølhunden (øltispe?) Alida som allerede hadde spist middag og var mett helt opp til plimsollermerket (Denne metaforen burde vært strøket. Red. anm.) Taralf lot seg derimot rikelig beverte av smaksprøver på hva en flink klokk kan lage etter å ha fordypet seg i Camilla Jensens bok, og disse aldeles smakfulle lekkerhetene ville kunne tåle å serveres i de allernydeligste restaurasjoner med appell til gourmeter med sans for det kontinentale kjøkken. For Taralf var dette et kulinarisk perledypdykk i vegetarkjøkkenets aller dypeste gryter.

Som sagt, det var så trangt at det ikke var mulig å fotografere inne, men Østkanliv.no kan bringe et utendørs og stemningsfullt vinternattsbilde av dette fortsatt uutforskede stedet nederst i Markveien.

Dessverre for framtidige gjester: Camillas Jensens bønne- og linseretter hører nok ikke med til stedets meny til daglig. Kjøp boka og lag maten hjemme, foreslår Taralf.
..Taralf og Alida

Finn mer i lenkekjeden til høyre under RESTAURANTSPALTEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar