tirsdag 13. januar 2009

Torshov-teater-premiere

PREMIERE: Ågot Sendstad og Birgitte Larsen i Torshovteatrets forestilling Salong 17.januar. (Foto: Gisle Bjørneby)


Avslører vestkant-salongene

Er du med i det gode selskap? Har du noen gang vært invitert til huskonsert i en villa på vestkanten? Hvis ikke har du anledning til å bli innviet på Torshovteatret. Urpremiere 17. januar.

Toril Goksøyr og Camilla Martens er kjent for å arbeide med dokumentarteater. De fletter fiksjon og virkelighet med politisk brodd. Sist de regisserte for Nationatheatret var det fattige alenemødre på Oslos østkant som sto i fokus. Denne gangen setter de søkelys på rike vestkantfamilier og deres forsøk på å holde en påtrengende virkelighet på avstand.

Ekte fløytist
Det siste året har Goksøyr og Martens deltatt i totalt fremmede menneskers Salonger: Selskaper i private hjem med konserter med profesjonelle musikere som hovedattraksjon. Parallellt har de intervjuet gutter og menn i alderen sju til sytti år.
Situasjonene i Salong er modellert etter huskonsertene de var tilstede på og dialogen bygger på intervjuene. På èn av huskonsertene spilte den virtuose blokkfløytisten Ingeborg Christoffersen. I tråd med Goksøy og Martens dokumentariske strategi spiller hun seg selv i denne forestillingen.

SALONG:
 Regi: Torill Goksøyr og Camilla Martens. Med: Ågot Sendstad, Ingeborg Christophersen, Rolf Arly Lund, Per Frisch, Christian Greger Strøm, Liv Bernhoft Osa, Birgitte Larsen, Emil Johnsen, Arben Bala, Fitim Sebmani, Jacob Roaldsnes Seiersted Bødtker/ Stein Edward Løvold Gaukstad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar