onsdag 21. januar 2009

Tegneskolestart på KampenJENTEKURS: Fam (t.v.), Tora og Emma øverst og Juni, Silje og Ragna (bildet nedenfor), alle elleve år bortsett fra Ragna som er åtte, startet på tegnekurs i dag. (Foto: Bjørn Bratten)


Skisser og ambisjoner
i skumringstimen


I
kke før har den blå skumringstimen lagt sitt diskrete lokk over den rustikke Skanska-brakka ved jernbanelinja som skiller Kampen fra Ensjø, så renner det, på denne tida noen uker etter nyttår hvert år, inn en skokk med tegneglade jenter på Olav Mosebekks tegneskole, i år for tolvte året på rad.
I dag var det start på vårsesjonen, hvis man kan kalle det det, og sju unge damer, og ikke en eneste gutt, i alderen fra åtte til elleve, hadde møtt fram og var kommet godt i gang med kveldens skisser, sort sett blyanttegninger, da vi rykket inn og forstyrret med fotoapparat og dumme spørsmål.

Jo, de måtte nok innrømme at foreldrene hadde bidratt til at de hadde valgt tegnekurs, men alle sammen hadde faktisk gått først og fremst fordi de selv ønsket å bli flinke til å tegne.
Og da vi spurte direkte om noen hadde gått der før, viste det seg sannelig at alle sammen var gjengangere..
Ja, og en kunne kanskje tenke seg å bli maler, en annen kunne godt tenke seg å bli glassblåser, og da var det lurt å kunne tegne, forsto vi, mens en ropte spontant at hun hatet å snakke om hva hun skulle bli når hun ble stor..
I et hav av blyanter og fargestifter gikk de så intenst i gang med kveldens oppgaver, det gjaldt å kopiere bilder fra bøker, noen tegnet hverandre, alt syntes å være lov, og tegnelærer Tone Aaserud bidro med råd og vink der det var spørsmål.
..bb


Finn mer i lenkekjeden til høyre under KAMPEN

2 kommentarer:

  1. Bjørn
    Hva er ei rustikk brakke?

    Egil

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett