lørdag 4. oktober 2008

Hvor er dette? - her er svaret


Pål Sverre Valheim Hagen i deUSYNLIGE.


Østkantliv- gåte
ble film-locationI
kke visste vi at vi tråkket opp i ett av de mest skremmende film-åsteder i norsk film noen gang, men i august, i denne avisbloggens oppstartsfase, laget vi en av våre "Hvor er dette"-gåter i en jungellignende krok av Akerselva hvor det så ut til at knapt noen hadde satt sin fot.
Men der tok vi feil, for da vi sist uke gikk av sted for å se "Hawai, Oslo"-regissør Erik Poppes nye film, "deUSYNLIGE", oppdaget vi at filmteamet har brukt nettopp dette stedet som åsted for filmens sentrale scene.
Uten å røpe for mye av handlingen skjer denne episoden i filmen like ved en for anledningen tilrigget utekafe ved Badebakken, mens det egentlige åstedet som er klippet mot utekafeen ligger noen hundre meter lenger ned i elva.
På det bildet av denne biten av Akerselva som vi brukte den gang var det mulig å se en dør i en murkonstruksjon høyt oppe på den motsatte elvebredden. Dette er faktisk en dør inn i kjellerdelen av selveste Bølsen valsemølle.
Elvejungelen som har tiltrukket seg filmfolkene, og Østkantlivs reporter, ligger altså rett under sokkelen til valsemølla, rett ved den sterkt beferdede stien langs Akerselva.
Tilfeldig? Neppe!

Finn mer i denne serien i lenkekjeden til høyre under HVOR ER DETTE?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar