tirsdag 16. september 2008

Jippi!, klart for Nye Tøyenbadet!

FESTUNG TØYENBADET:
Ventetiden er over. 1.oktober åpner Nye Tøyenbadet, lover kommunen. (Foto: Bjørn Bratten)

- Vi mottar stadig henvendelser fra ivrige tøyenbadere, som ser fram til gjenåpningen av ”sitt” bad. Og spørsmålet de vil ha bekreftelse på er ”Badet åpner vel 1. oktober?” Og ja, 1. oktober gjelder fortsatt som åpningsdato, sier direktør Anne Farseth i Idrettsetaten til Oslo kommunes hjemmeside.

- Riktignok har uforutsette og ukjente forhold på badet tidligere ført til forsinkelser og utsatt åpning, men fortsatt gjelder første oktober som åpningsdato. Da vil mer enn 100 mill. kroner være brukt på å sette badet i stand. Hoveddelen av finansieringen kommer fra kommunalt tilskudd, men også statlige spillemidler ligger inne i beløpet, forteller Farseth.

- Og hva kan så tidligere og nye gjester forvente seg av Tøyenbadet etter rehabiliteringen?


- Mye som ikke synes, men som merkes, er utført – bl.a. sikker varmtvannsleveranse ved fjernvarme. Utenom de 28 og 32 gradene i henholdsvis hoved- og barnebasseng, vil det også være stabile dusjforhold. Dessuten vil nytt ventilasjons- og avfuktningsanlegg gi mye bedre inneklima, samtidig som også vannkvaliteten vil bli helt topp med nytt renseanlegg, skryter Farseth.
- Det blir nye garderober, dusjer og badstuer, i svømmehallsrommet og i bassengene er alle fliser nye, og med ny himling og belysning vil det bli et trivelig rom å svømme 1000-meter’n i. Dessuten er plaskebassenget utvidet, både i lengden og med nye dybdeforhold.

Direktør Skarseth forteller at målet med rehabiliteringen har vært å bringe badet tilbake til opprinnelig standard, samtidig som nye installasjoner og funksjonsløsninger vil være med og løfte bade- og svømmeopplevelsen, uten at badet er ment å bli et nytt badeland.
- Og vi tror at både tidligere og nye gjester, mosjonister og aktive utøvere, voksne og barn, morgenbadere og skoleelever vil finne seg godt til rette på nye Tøyenbadet, sier Anne Farseth til komunens nettsider.

..bb


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar