søndag 7. september 2008

En femmer for en gangster
AMERICAN GANGSTER: Denzel Washington spiller den svarte gangster- kongen Lucas med sjarm og brutalitet. Nå er denne filmen på DVD, i november kommer den på det nye formatet Blu-Ray. Her et utdrag av anmeldelsen vi skrev etter premieren i januar: (Foto: Filmweb)


"Her kommer action-spesialist Ridley Scotts halvdokumentariske film om den svarte mafiabossen Frank Lucas som rundlurte den italiensk-amerikanske narkomafiaen ved midt under Vietnamkrigen å smugle inn til USA superren heroin i amerikanske militærfly direkte fra Vietnam og Thailand.
Den elleville historien har vært ukjent for oss opptil nå, men det viser seg jo at både Lucas (Denzel Washington (bildet) spiller kjeltringen Lucas med både sjarm og brutalitet) og politietterforsker Richie Roberts (Russel Crowe, rufsete purk som er god på bunnen), som fikk satt ham fast den gang, fortsatt lever og har bidratt med sitt under produksjonen av filmen.
Dessverre, og kanskje nettopp på grunn av denne medvirkningen fra levende aktører, makter ikke Scott å gi filmen en overbevisende filmatisk form, det blir en litt oppstykket og hoppende, og altfor lang, fortelling. Men når slutten nærmer seg og alle de poengene triller inn som ikke ville stått til troende om det ikke faktisk hadde vært sant, er det verdt strevet og vel så det å se denne filmen. En femmer på terningen, om vi hadde hatt noen."
..bb


Finn mer om film i lenkekjeden til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar