torsdag 14. august 2008

Østkantfolk: Bård Breivik


NY OMGANG: Dette er tortur, sier bildekunstneren Bård Breivik, som nå ser for seg at han må gå enda en runde med Klosterenga Skulpturpark, som i dag ligger brakk. Dette bildet er tatt av Dagblad-fotografen Tom Martinsen ved årtusenskiftet.


Bård Breivik: - Dette er tortur 
Jeg er så jævla lei av å se denne parken i alle disse forskjellige stadiene. Det verste du kan gjøre mot en bildekunstner er å be ham om å ha visjoner, og så la være å gjøre noe med dem. Det er tortur!
Billedhoggeren Bård Breivik , som har jobbet med skulpturparken som i dag ligger fullstendig brakk i Klosterenga i Gamlebyen siden en gang på midten av nittitallet, har fått nytt håp. Og det frustrerer ham.
- Jeg tror ikke jeg orker noen ny runde med detaljplanlegging, sier Breivik til Østkantliv.


Hovinbekken
- Men det som har skjedd er at vannverket nå har bestemt seg for å heve nivået på Hovinbekken, som jo er den bekken som vi hentet vann fra til det vann-anlegget som var grunn-elementet i den skulpturparken som en gang ble anlagt her, forteller Breivik.
- Det betyr at mens vi den gang opererte med en vanngjennomstrømning på tre kubikkminutter, altså tre kubikkmeter pr. minutt, vil de nå øke til 45 kubikkminutter. Og det blir jo noe helt annet.


Store vannmengder
- I stedet for å legge rør i bakken vil de lage et overflatesystem. Hovinbekken er jo den bekken som samler alt flomvannet fra Økern-området og nedover, og det kan bli svære vannmengder. Og da er det snakk om tre anlegg som skal ta seg av dette vannet og det er her dette kunstprosjektet kommer inn, forteller Bård Breivik.
Jørn Skaaret i vannverket bekrefter at man nå utreder pørsmålet om å gjenåpne Hovinbekken helt fra Økern og ned, både gjennom Teglverkstomta på Økern, i Ensjøbyen som nå er under utbygging og i området fra Jordal og sørover gjennom Klosterenga.


Ikke vedtatt
- Det er foreløpig ikke gjort noen vedtak, men utfordringen er blant annet at vannføringen i bekken varierer mellom lite vann i noen perioder til flom, og da kan det være snakk om store mengder.

Finn mer i ARKIV under BYDELENE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar