mandag 14. mai 2012

Black Box Teater: Hedda-vinner fire ganger til

HEDDAVINNER: Verk produksjoners prisvinnende oppsetning av forestillingen Det Eviga Leendet, etter Pär Lagerkvists kultklassiker, kan ses igjen i slutten av måneden på Black Box Teater.. (Foto: Verk produksjoner)

"Tankevekkende mytisk.."

"Med utgangspunkt i en fortelling som her hjemme har vært forholdsvis lite kjent, men som er en mangslungen historie om Menneskets forhold til Livets store spørsmål, har kunstnerne bak årets forestilling skapt en tankevekkende mytisk oppsetning om et originalt tema", mente Heddapris-juryen da de utropte Verk Produksjoners forestilling Det eviga Leendet til årets forestilling for 2011. I fire dager fra 31.mai kan du se oppsetningen på Black Box Teater.
Hedda-juryen fortsatte: Dette er blitt en dramatisering der en vittig og illusjonsløs tekst framføres med intens innlevelse og med nøktern distanse, samtidig som uventede teatralske effekter stadig utvider det metafysiske perspektivet. Resultatet er blitt en meningsfylt og vittig filosofisk fabel, der kunstnerne stadig går nye veier, og får scenografi, lys og lyd til å smelte sammen til et utfordrende og spennende uttrykk.
NOBELPRISVINNER: Pär Lagerkvists fortelling handler om en stor gruppe døde mennesker som sitter i mørket og prater for å få tiden til å gå.. (Foto: Verk Produksjoner)

I 1920 skrev den svenske nobelprisvinneren Pär Lagerkvist kultklassikeren Det eviga leendet som handler om en stor gruppe døde mennesker som sitter et sted i mørket. Hvor vet de ikke, kanskje ingen steds, de sitter og prater for å få evigheten til å gå. Etter hvert som tusenvis av år går blir de rastløse og lurer på hva som er meningen med alt sammen. En uro sprer seg over den enorme forsamlingen av døde, og til slutt reiser de seg opp, fast bestemte på å søke Gud for å få et svar.
Forestillingen hadde premiere på Black Box Teater november 2010, og vant altså Heddaprisen for årets forestilling 2011. 
På scenen: Saila Hyttinen, Anders Mossling, Håkon Mathias Vassvik og Solveig Laland Mohn.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar