søndag 8. april 2012

Riksscenen: En god nyhet..

FORSINKET: Riksscenen på Schous Kulturbryggeri hører desidert under dekningsområdet vårt her på Østkantliv-bloggen. Dette vakre bildet skal ifølge fotografen være fra åpningskonserten i oktober 2010.. (Foto: Knut Utler)

En litt forsinket, men god nyhet..

Riksscenen heter et fenomen som ikke har fått mye omtale her på Østkantliv-bloggen, men som desidert hører inn under vårt dekningsområde. Ikke bare ligger det på den rette siden av elva, i de gamle bryggerilokalene etter Schous bryggeri, som nå med rette blir kalt Schous Kulturbryggeri, men det er også en institusjon som tilbyr høyst variert musikk, med hovedvekten på nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans, sigøynermusikk, ja, til og med tatermusikk..
Riksscenen, som ble etablert som en stiftelse allerede i 2007, har drevet aktiv konsertvirksomhet i kulturbryggeriet nå i et par år, så da er det på tide å følge med også her hos oss. Riksscenen er finansiert over Kultur- og kirkedepartementet sitt budsjett, altså en slags statlig institusjon, og først ut på scenen nå i etterpåska er Ottar Kåsa og Jan Beitohaugen Granli allerede tirsdag og Kraja med support på torsdag. Fredag 13.april kommer Räfven/HGH..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar