fredag 20. april 2012

Black Box Teater: Life and Times — episode 1..

MUSIKAL: Life and Times — episode 1, er navnet på musikalen som spilles på Black Box Teaters store scene denne helga.. (Foto: Reinhard Werner)


(Oppdatert 29.april klokka 1350: Jubelen sto i taket, og publikum lot seg forføre av et teaterprosjekt som kan minne om, men som også er vesensforskjellig fra Knausgårds, skriver Aftenpostens teateranmelder Therese Bjørneboe. Den høyenergiske spillestilen gir oss som sitter i salen et gjenskinn av den intensiteten et barn opplever verden med. Svette armhuler og røde kinn viser at profesjonelle skuespillere også er ekte, skriver Aftenposten)Nature Theater Of Oklahoma, det mest omtalte nye kompaniet på New Yorks avant-garde scene, er helt klart ikke for dem med tradisjonell smak. Med sin muntre, demokratiske ånd og gammeldagse underholdningsform setter de seg som mål å glede sitt publikum – og de gjør det svært overbevisende, skrev The New York Times om det teaterensemblet som fremstår på Black Box Teaters store scene denne helga.
Med frisk intelligens, en genial kreativitet og en herlig, skrudd sans for humor har Nature Theater Of Oklahoma blitt ett av de beste alternative kompaniene i New York, skrev The Village Voice.
Nature Theater of Oklahoma – navnet kommer fra det siste kapittelet i Franz Kafkas roman Amerika – er blitt utropt til et av New Yorks mest talentfulle teaterkompanier. De to regissørene, Pavol Liska og Kelly Copper, lager forestillinger de selv hevder at de ikke aner hvordan man bør lage.
Sammen har de skapt flere morsomme og ukonvensjonelle produksjoner og mange vil sikkert huske Romeo og Julie og No Dice som har gjestet Black Box Teater tidligere.
Teksten til musikalen Life and Times – episode 1 er en 16 timers lang telefonsamtale skrevet ned ord for ord, der et av medlemmene i kompaniet forteller om de første åtte årene av sitt liv. 
Det store målet er å lage Life and Times i ti deler som avslører hele denne kvinnens livshistorie. Nå får vi altså servert den første delen og ikke bare er det morsomt og rørende, det er enkelt og greit en uforglemmelig musikal, heter det i teatrets forhåndsomtale.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar