fredag 23. mars 2012

Black Box Teater: En kjønnsløs havfrue

(Foto: Michael Guerrero)
Havfruen er ikke en vakker Disney-prinsesse når hun dukker opp i en av forestillingene i Oslo Internasjonale Scenefestival, også kalt Marstrand-festivalen,  som åpner på Black Box Teater i kveld, men en kjønnsløs fisk som lokker til seg sjømenn. 
Fysisk er hun bundet til et badekar med en hale, mens hun synger av full hals. Det er aggressivt, men samtidig ekte og sårbart, skriver Aftenposten i dag i omtalen av den kontroversielle scenekunstnere Ann Liv Youngs to forestillinger tirsdag, onsdag og torsdag til uka.
Den ene forestillingen handler om hennes eget alter ego Sherry i Sherry Show, og den andre altså om Den lille havfruen. Young er kjent for sine moderne tolkninger av eventyr, og for sine kontroversielle og til tider vulgære performance-opptredender. 
Begge forestillingene på festivalen i Marstrandgata på Grünerløkka krever mye av publikum, siden de i stor grad blir involvert i forestillingen. Sherry er kjent for å stille direkte, gjerne noe ubehagelige og intime spørsmål som involverer publikum.
— Sherry er en mektig figur. Hun er en slags selvhjelpsguru som ønsker å hjelpe publikum med å overskride egne begrensninger, sier teatersjef Jon Refsdal Moe til Aftenposten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar