søndag 4. mars 2012

Black Box Teater: Da oljen kom til Norge

OPPVEKST: Scenekunstneren Eirik Fauske forteller om oljen og familien, oppvekst og avskjed. Forestillingen Lindås vises fire ganger, med premiere torsdag...

En familiegjenforening

Lindås ligger fem mil nord for Bergen og en mil sør for Norges største oljeraffineri – Statoil Mongstad. Det var her familien Fauske slo seg ned i 1982. Tjueto år senere hadde de tre barna flyttet ut.
I løpet av denne perioden har Norge blitt djevelsk rikt, og en god del av inntektene har raffineriet ved Lindås stått for, og der har flere medlemmer av familien Fauske jobbet. Oppsetningen Lindås er en familiegjenforening og en utgraving, det er et desperat ønske om nærhet til det som for alltid vil være borte.

UTGRAVING: Oppsetningen Lindås er en familiegjenforening og en utgraving.. (Foto: Eirik Brenne Torsethaugen)

Med denne forestillingen tar scenekunstneren Eirik Fauske et steg videre i sin utforsking av fortiden. Fauske har gått arkeologisk til verks, og den personlige teksten knytter seg direkte til hans egen bakgrunn. På samme tid er det en iscenesettelse av flere andre historier. Historien om oljen og om familien, om oppvekst og om avskjed. Alt sammen med Eirik Fauskes egenartede dramatikerstemme og scenespråk.
Tekst og regi: Eirik Fauske. På scenen: Erlend Samnøen, Terese Vangstad, Tov Sletta, Ingvild Meland og Eirik Fauske.

1 kommentar:

  1. Husk å legge inn kommentaren din..
    Hilsen Bjørn Bratten..

    SvarSlett