onsdag 28. mars 2012

Black Box Teater: Å dø som et land..

FESTIVAL-AVSLUTNING: Marstrand-festivalen på Black Box Teater avsluttes i dag, torsdag, med forestillingen Å dø som et land, skrevet av en greker og dramatisert og iscenesatt av en portugiser.. (Foto: Susana Paiva)

Å dø som et land

Marstrand-festivalen på Black Box Teater avslutter med et stykke om land og samfunn knust av krig, korrupsjon og demoralisering. Skrevet av en greker og dramatisert og iscenesatt av en portugiser..

Døden og fornemmelsen av slutten krysser hverandre ofte uten at de fleste av oss legger merke til det. Den kan kanskje minne litt om følelsen du får når du ser en smeltet iskrem som ligger på fortauet; når du går forbi får du ikke så lyst til å smake på den.
I’m Dying Like a Country (1978), er en tekst av den greske samtidsdramatikeren Dimítris Dimitriádis. Teksten handler om døden i et land som er fullstendig knust av krig, politisk korrupsjon og demoralisering. 
Dette er inspirasjonen til portugisiske John Romãos forestilling Morro como pais  som forsøker å forstå hva det er som er slutten på alle ting, og som avslutter Marstrandfestivalen på Black Box Teater i dag og morgen..
Til tross for sin unge alder har portugisiske John Romão rukket å regissere en lang rekke forestillinger som Horror, Only idiots wanna be radical, High Speed og Please be my friend
Regi og scenografi: John Romão. Tekster: Dimítris Dimitriádis, Mickael de Oliveira. Med: Cláudia Dias, Cláudio da Silva og João Folgado.
 _bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar