onsdag 2. november 2011

Østkanthelga: Black Box og Cosmopolite

RITUALER: Helgas forestilling på Black Box, Eden Central, fordyper seg i masse-ritualenes tidsalder, ifølge forhånds-omtalen.. (Foto: Maya Wilsens)


Den skjøre balansen

Med forestillingen Eden Central, som spilles på Black Box torsdag, fredag og lørdag denne uka, har den Brussel-baserte teater-kunstneren Manah Depauw fordypet seg i masseritualenes tidsalder. Eden Central fremstilles som en dyp jungel, en verden av science fiction der menneskene forsøker å komme bort fra villskapen for å oppnå sivilisasjon.
Depauw, som ifølge belgiske presseklipp har en svakhet for skjærende grønt plastikk-gress, uskyldige enbeinte spebarn, svære parykker, seksuelt ladede utstoppede leker og Hollywood-baserte lydspor, er fascinert av den skjøre balansen mellom galskap og besettelse, simulering og skuespill. 
I sin søken etter det opprinnelige paradiset har hun latt seg inspirere av mytologi, karneval og folklore, noe som ifølge forhåndsomtalen tydelig kommer til syne i masker og kostymer i Eden Central.
 Manah Depauw er kjent som medgrunnlegger av kompaniet Buelens Paulina. Sammen med sin daværende makker Marijs Boulogne skapte de den bisarre fabelen Endless Medication som gikk sin seiersgang rundt i Europa, inkludert på Black Box Teater våren 2009. Våren 2010 besøkte hun Marstrandfestivalen med forestillingen How do you like my landscape.


Cosmopolite, Vogts gate 64


Torsdag klokka 22.00: Pianisten Manolito Simonet (i forgrunnen, bildet) dannet bandet Manolito y su Trabuco på restene av orkesteret Maravilla de Florida i 1993. Storbandet, som vanligvis teller godt over et dusin musikere inkludert Manolito selv, har sudeb vokst til å bli Cubas ledende og mest populære eksponenter for timba. Timba kan enklest og best beskrives som en cubansk avart av salsa. De to sjangerne har mange likheter, men timba skiller seg fra slektningen ved at skjønnsang, melodi og lyrisk innhold er underordnet drivet i musikken. Her skal det danses!
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar