fredag 14. oktober 2011

Østkanthelga: Urpremiere utsolgt

3D-FOTO: De utvalgte, teaterkompaniet bak helgens urpremiere, her i 3D, som riktignok ikke vises her.. (Foto: Nina Magnus)

Oppdatert: Heddapris til De utvalgte..


Oppdatert 28.september 2012 klokka 0920: Teaterkompaniet De Utvalgtes forestilling Kunsten å bli tam fikk Heddaprisen 2012 for beste visuell design. Heddajuryens begrunnelse: Scenografien er i dag ofte det mest spennende ved mange oppsetninger, og enten det visuelle tar en minimalistisk eller maksimalistisk form, tilfører scenebildet gjerne forestillingen en egen spennende dimensjon. Til tider underordner årets vinner med hell sin spesielle begavelse et overordnet scenografisk prosjekt. Men vinneren får prisen for å ha skapt et svimlende vakkert tredimensjonalt univers som utfyller og levendegjør en både enkel og gåtefull tekst, og med et rikt og mangfoldig billedspråk åpner for uendelige mange ulike assosiasjoner. Prisen for Beste visuell design går til Boya Bøckman for en i beste forstand teatral video og lysdesign til De Utvalgtes Kunsten å bli tam på Black Box Teater.

P.S.: Forestillingen Kunsten å bli tam vises igjen på Black Box Teater torsdag 15. og søndag 18.november klokka 19.00. Teaterkompaniet De Utvalgtes nye produksjon, med tittelen De Utvalgte, har premiere 20.november klokka 19.00.


Da Adam og Eva ble forvist fra hagen forlot de også sin plass i naturen. Kan det være at vi alltid har lengtet tilbake, og at lengselen gjenspeiler vår grunnleggende følelse av ensomhet? Det spørsmålet stiller teaterkompaniet De Utvalgte i forhåndsomtalen av oppsetningen Kunsten å bli tam som har urpremiere med utsolgt hus på Black Box fredag. Forestillingen går imidlertid hver dag den neste uka, minus mandag, fram til neste lørdag. 
- I vår kultur har idealet vært rasjonalitet og fornuft. Dyret har vært et symbol på det ville og det onde som må kontrolleres og temmes, liksom de irrasjonelle kreftene i mennesket som truer vår forståelse av verden og oss selv, heter det i forhåndsomtalen.
_bb/


Nordic Black Theatre/Caféteatret, Hollendergata 8


Lørdag klokka 20.00: Sangen om flammen


Sangen om flammen er en forestilling om kjærester, elskov, flørt, begjær og bedrag. Den veksler mellom musikk, monologer og litt skuespill. På scenen opplever du en oppleser, to skuespillere, sju musikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar