onsdag 14. september 2011

Østkanthelga: Transjoik på Cosmopolite

Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik (bildet), som spiller på Cosmopolite på Torshov i morgen,  torsdag, er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Av gamle joikeopptak og diverse andre verdensmusikk-elementer bygger gruppen opp en moderne, men samtidig tidløs, suggestiv stemning. I år 2000 gjorde Transjoik en samarbeidskonsert med den palestinske gruppen Sabreen under Festspillene i Nord-Norge. På Cosmopolite møtes de igjen, og utforsker møtet mellom arabiske melodier, joik og Transjoiks herlige groove-verden!


Prostitusjon osv..
på Egertorget

Med denne forestillingen beveger Rasmus Jørgensen (bildet) og teatergruppa Black Box seg ut på gata for å utforske “et ønske om å bli sett gjennom sår selvparodi”.
Rasmus Jørgensens stykker er preget av et svært fysisk, musikalsk performancespråk hvor enkle, naive historier vrenges til det poetiske og komplekse, heter det i gruppas pressemelding.

I forestillingen Solo for gaten veksler Jørgensen mellom det energisk underholdende og det mer sære, foruten å spille på tvetydigheter rundt opptreden/pause, spill/realitet og kunstnerisk misjon/prostitusjon.
Han jobber med en umulig, men fruktbar utfordring: Å fengsle de forbipasserende i øyeblikket og samtidig utvikle noe over tid for de virkelig tålmodige, heter det.
Forestillingen spilles lørdag førstkommende og de tre påfølgende lørdager på Karl Johans gate med oppmøte på Egertorget klokka 12.00 og klokka 16.00. Ved regn spilles forestillingen ved første opphold..
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar