mandag 29. august 2011

Østkanthelga: Kafka-premiere torsdag


MORSOM?: Var Kafka morsom? Torbjørn Harr (t.v.) og Jan Gunnar Røise spiller rollene i Harald Eias bearbeidelse av Kafka-forestillingen med premiere på Torshovteatret torsdag. (Foto: Sigurd Fandango)

KAFKA+EIA=SANT!

(Oppdatert søndag 6.mai 2012 klokka 10.44: Denne forestillingen blir vist i reprise som en avslutning på Komilab-serien på Torshovteatret i hele juni, med premiere 1.juni..)


Torsdag denne uka blir det urpremiere på forestillingen Kafka av Franz Kafka i en bearbeidelse av Harald Eia på Torshovteatret. Det blir beskrevet som et overraskende møte med humoren i Kafkas tekster. Franz Kafka er ofte forbundet med følelsen av å befinne seg i en uvirkelig og uhyggelig, byråkratisk verden; fremmedgjort, ensom og underlagt merkelige regler vi ikke forstår. Men denne oppfatningen av Kafka underslår en viktig side av Kafkas kunst: den morsomme Kafka, skriver teatret i forbindelse med presentasjonen av repertoaret. Kafka-forestillingen inngår i Torshovsteatrets Komilab-serie. Rollene spilles av Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr.
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar