søndag 29. mars 2009

Bjørvika: Barcoden - en gang til..


GÅ OG SE!: Hvis du ser nærmere på disse bildene vil du se at halve østkanten blir borte bak barcode-muren- dobbeltklikk på bildene hvis du vil ha dem større.. (Foto: Bjørn Bratten)


Byen som ble borte!

Se nøye på disse bildene, tatt fra Kongeveien, rett nedenfor Sjømannskolen. De viser at store deler av den sentrale delen av østkanten forsvinner bak barcode-muren..

I venstre bildekant ser du i bakgrunnen Hotell Plaza som hever seg over den såkalte KLP-blokka, som er blokk nummer to i barcode-rekka i Bjørvika.

KLP-blokka med sine to tårn er nå oppe i sine fulle 18 etasjer og er i ferd med å dekkes av fasadekledning.
Den har fortsatt noe å gå på i forhold til Plaza-hotellets høyde, men hvis du følger en linje fra toppen av KLP-bygget mot høyre i bildet, altså østover i geografien, og stopper omtrent der snøen på isen i Middelalderparken når nesten helt bort i nordenden av denne parken, vil du få et inntrykk av hvordan hele Grønland/Gamlebyen/Tøyen-området vil forsvinne bak denne muren av blokker som skal bygges i den såkalte barcode-gropa.
Som stopper i sin ferd mot øst bare rundt hundre meter fra idylliske Ladegården, for de som er lommekjent...

I KLP-blokkas høyde, rundt 17-18 etasjer, eller ca. femti meters høyde, vil Visma-blokka, kanskje Snøhetta-blokka, DnBNORs bankpalass med to 17 etasjers og en 14 etasjers blokk, og et par-tre boligblokker rundt 17 etasjer, fylle to tredjedeler av dette bildet.

Dette bildet er tatt fra Kongeveien litt nedenfor sjømannskolen. Det betyr at vi står på nivå med ca. åttende-niende etasje i KLP-bygget, og toppen av Skattens Hus-blokkene, som nettopp er fullført og godt synlige på nordsiden av jernbanesporene.

Fra taket av Skattens Hus, som jo er en høy bygning i sammenhengen på Grønland, ser du rett inn i la oss si niende etasje i barcode-muren, og har enda ni etasjer til å skue oppover mot. Hvordan det vil se ut fra f.eks. Tøyenbekken, vil kunne være gjenstand for et artig eksperiment..

Selv de som bor i kolossene på Enerhaugen (i høyre bildekant) , som i sin tid var vederstyggelige i sin himmelropende høyde, vil få problemer med å se fjorden og vintersola. Tenkte bare vi skulle minne dere på situasjonen! Den første DnB-blokka skal stå ferdig om tre år..

(Hvis du dobbeltklikker på bildene vil du kunne skimte de sølvskimrende grøfteveggene i barcode-grava helt bort til der du vil se et tog komme kjørende inn/ut på Oslo S..)
..bb

Finn mer i lenkekjeden til høyre under BJØRVIKA og bloggarkivet nederst i samme spalte

1 kommentar:

  1. Når jeg går på gata ser jeg bygnigner på alle kanter. Der jeg bor (2. etasje) ser jeg rett over gata og inn i husene på andre sida. Jeg lever et forøvrig godt liv, men møter ikke sympati for mitt ønske om å rive alle hus over 1 etsajse ned mot vannet. Den retten forbeholdes tydeligvis folk som bor høyere enn det. Så beklager at jeg ikke gråter meg hes over at man ikke lenger har panoramautsikt fra "skattens hus".

    SvarSlett